Komposztálót akarok venni,de még nem tudtam választani. Komposztáló hengert néztem ki, erről mik a tapasztalatok?
Köszönöm szépen a válaszokat!!
Nem veszem meg. Inkább "házilag" ingyen megoldást próbálom ki! 😊
Szép-szép a házi megoldás, magam is mindent egyedül csinálok - új katalizátort is szereltem a 20 éves kocsimba és helyet adtam telkemen a tudományos légkörminőség mérő berendezésnek is! - , DE van esztétika és helyigény is. Egy komposzt kupac legalább ötször annyi helyet foglal, mint egy 1mx1mx1.6m-es,1260 literes műanyag tartály, bár lehet, hogy a kinézete kertbarátabb. A műanyag tartályból alul könnyebb a kész komposzt kiszedése is. Nekem a fekete színük és a gyenge műanyagminőség nem tetszik. Van egy műanyagredőnyből tákolt 1m átmérőjű hengerem, 40 éves, fedetlen, eddig minden levágott füvet elnyelt, de nem merem állítani, hogy komposzt keletkezett benne. És van egy kb. 400 literes műanyag komposztálóm, villámgyorsan megtelt az ágdarálómmal bedarált ágforgáccsal. Egyelőre tárol, nem tudom, komposztál-e? Mindenesetre a zöldhulladék eltüntetése a fő gondom, nem a komposzthiány. Ezért fogok egy 1260 literes tornyot is venni. A szabályzat nálunk úgy szól, hogy 2cm átmérőig viszik el az ágakat és égetni tilos a zöldhulladékot. A pógármesteri hivatalban agyatlanok dolgoznak, mert ok, hogy 4 cm-ig mindent bedarálok, DE mit kezdjek a gombás, fertőzött vastagabb ágakkal, törzsekkel?? Erre nincs passzus, szalonnasütéshez meg nem a legalkalmasabbak. Sajnos szomszédok is vannak... Azért hasogatni, fűrészelni sem akarom ezeket, idő, pénz, energia... Ez az agyatlan légvédelmi mizéria nagyon sokba kerül a magánszemélyeknek. Adjam le ingyen!! a szerves hulladékot, az üveget, műanyagot, papírt, a szidalmazott régi rendszerben ezekért többnyire fizettek a MÉH-ben. A mostani 50Ft-os göngyölegdíjat beetetésnek tartom, pár hónap, és 5 Ft-ot sem fognak fizetni értük.
A felmelegedés és lehűlés földtörténeti jelenségek NEM az élőlények földi viselkedése, tevékenysége miatt voltak és vannak, hanem sokkal nagyobb rendű csillagászati perturbációk miatt. Elegendő megnézni a Föld éves átlaghőmérsékletének alakulását többezer évre visszamenőleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!