Kezdőoldal » Otthon » Kert » Üvegezett erkélyen milyen...

Üvegezett erkélyen milyen növény maradna meg?

Figyelt kérdés

Ahová költöztünk, minden lakásnak van egy teljesen üveges pici erkélye. Az erkély (erkélyke?) mérete kb. 60cm*50cm, és padlótól plafonig, azaz 270 cm magasságban üveg. Funkciója nincs, ez egy tízes tömbház, és azt hiszem, a tervező a külső homlokzat díszítésére szánta ezeket a fura erkélyeket, kívülről nézve egy függőleges, folytonos csíkot alkotnak, és valamennyire megtörik, tagolják. a tízes blokkház homlokzatának homogén felületét. A szobával egy erkélyajtó köti össze.

------------------------------------------

Szeretnék bele növényt tenni, bármit, ami megél benne.

------------------------------------------

Nyáron ebben az üveg kalitkában nagyon meleg van (bár lehet szellőztetni, de 40 fok szellőztetés mellett is van). Télen nem tudom még, mennyire hűl ki, gondolom elég hideg van benne. Viszont napos téli napon is bemelegedik... aztán meg lehűl.

----------------------------------------

Adná magát a kaktusz, mint ami bírja a hőingadozást, de szívesebben tennék bele valamit, aminek levele van. Esetleg balkonparadicsom, vagy hasonló nem dísznövény is érdekel, lényeg, hogy zöld legyen.

2022. okt. 24. 15:55
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
A zöldhagyma egy jó ötlet :-) Elfér néhány virágláda, lehet 2 hetes csúsztatással hajtatni, akkor mindig lesz friss hagymám. Ráadásul Nejem is szereti.
2022. okt. 26. 09:11
 12/15 anonim ***** válasza:
A virágládába ne egyszerre duggass, hanem 2-3-szorra, heti eltéréssel. Természetesen ne dughagymát, mert annak rengeteg idő kell, hogy megnőjön, hanem legalább 4-5 cm-eseket, vagy akár nagyobbakat. (Az 5 cm-esből is lesz 2-3 szál, a nagyobbakból több.) Az ilyennek csak ki kell hajtani, a hagyma saját anyagából, és máris lehet enni. Ha kijön pár darab a ládából, pótold.
2022. okt. 26. 17:19
 13/15 anonim ***** válasza:
Fóliázd le az ablaküveget nagyon enyhe árnyékoló színnel, hogy fényt is kapjon, de ne legyen katlan.
2022. nov. 22. 07:00
 14/15 anonim ***** válasza:

12-es vagyok

Napfény, hő, üvegvédő fólia

[link]

2022. nov. 22. 07:02
 15/15 anonim ***** válasza:

Nem 13-as? Mert 12-es én vagyok...

Én amúgy nem gondolom, hogy az árnyékoló fólia nagyon megóvna a hőmérséklettől.

2022. nov. 22. 18:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!