Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mi az a pókhálóféleség a...

Mi az a pókhálóféleség a legyezőpálmámon?

Figyelt kérdés
Nemrég óta van egy legyezőpálmám. A levelek csúcsai le vannak vágva. Az egyik kérdésem, hogy attól még nőni fog ugye? A másik, hogy észrevettem, hogy vékony, sűrű háló van körülötte mindenhol. Egyszer leszedtem, nem láttam pókot. Aztán újra olyan lett. Az egész szára és az összes levele körül ilyen ragadós pókhálóféleség van. Ez mi lehet? Hogy tüntessem el véglegesen, ha nem odavaló?
2010. szept. 27. 18:14
 1/3 anonim ***** válasza:

hú ez takácsatka, az szövi a hálót. sajna nekem elpusztította a legyezőpálmámat.

talán valaki megírja, mivel lehet permetezni.

üdv.

2010. szept. 28. 12:15
 2/3 hell-ikon ***** válasza:
100%

Pl. ezzel:

[link]

De ha bemész bármelyik gazdaboltba segíteni fog az ottani szakember, a tünet felismerésében és kezelésében is.

A beteg növényt pedig az egészségesektől tessék elkülöníteni, mert elég csúnyán letudja fertőzni az állományt a takácsatka.

2010. szept. 28. 14:13
 3/3 A kérdező kommentje:

Fú, elég rosszul hangzik!!Ennyit a bolti növényekről!Ez Lidl-ből való:S

Soha egy növényemmel sem volt még ilyen! Megvizsgáltam nagyon közelről, és nagyon picike sárgás kis állatokat láttam!Fúj!Kiírtom mindet!!Köszönöm a válaszokat

2010. szept. 28. 19:26

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!