Kezdőoldal » Otthon » Kert » Milyen zöldséget lehet lakásba...

Milyen zöldséget lehet lakásban termeszteni? Uborka, retek?

Figyelt kérdés

2022. okt. 12. 11:34
1 2
 11/17 NTBS ***** válasza:
77%
Fűszernövények.
2022. okt. 12. 15:33
 12/17 anonim ***** válasza:
81%
Felejtsed el .A lakás nem zöldségtermelésre való .Ahhoz kevésbé jók a feltételek.
2022. okt. 12. 17:46
 13/17 anonim ***** válasza:
85%
A zöldségnövények nagyon fényigényesek. Lakásban csak plusz világítással tudod megtermelni őket. Minél melegebb van (főleg éjszaka), annál több világítás kell. Télen még egy déli ablak előtt álló asztalon is maximum fele természetes fényt kap egy növény, mint amire szüksége lenne.
2022. okt. 13. 05:09
 14/17 Paczalos István ***** válasza:

Ha komoyan gondolod, beszerzel egy hidrofónikus tornyot, és abban a torony méretétől függően akár 120 tő salátát, fűszernövényt, uborkát(persze meg kell oldani a futtatást) tudsz termeszteni. Idén nyár óta nekiálltam foglalkozni vele, a vendégszobában ott a torony, és már ettünk tojásos nokedlit az arról szedett salátával.

Szerintem nézz szét a lenti linken, elég jó ha mindent nulláról akarsz kezdeni.

[link]

2022. okt. 19. 09:59
 15/17 anonim válasza:

Én most újhagymát nevelek a szobámban, az ablakpárkányon van, minden nap kicserélem a vizét. Boltban megvettem, levágtam a zöld részét (elhasználtam ételbe), úgy, hogy 4-5 centi fehér rész + a gyökere maradjon, és beletettem kétujjnyi vízbe. A vizet minden nap kicserélem. 7 napja csináltam ezt, és már egész nagyok, kb. 20 centis a zöld rész :)

Ezeket is ki akarom próbálni: fodros kel, póréhagyma, kínai kel, mikrozöldek.

2022. okt. 21. 15:45
 16/17 anonim ***** válasza:

Ez így tápanyag és fény nélkül igencsak vízízű lesz.

Sokkal jobban járnál, ha vennél ilyen 5 cm körüli (vagy akár még nagyobb) vöröshagymákat, és abból ültetnél cserépbe, virágföldbe. Melegben az is csak nyúlik a fényhiánytól, mondjuk, és nem lesz különösebben jó, de ennél a mostani módszernél mégis csak jobb.

A hagymáknak csak az alsó felét tedd a földbe, és akkor késsel alányúlva le tudod vágni a gyökeret, így a többi nem fog károsodni, nő tovább. A kivágott helyére meg teheted a következőt.

Ha lenne napos ÉS hűvös helyed, ott jobban működne a dolog, még némi íze is lenne.

2022. okt. 21. 17:20
 17/17 anonim ***** válasza:

Egy üvegfalú fűtetlen teraszon, ahol általában 7-8 fok van télen, de fagy nincs, a következők vannak:

Babér - a levelét szokta leszedni a feleségem de tavasszal újakat hoz, amikor kitesszük a szabadba.

Citrom, guava, japán naspolya - ezek kis fák, egész nyáron a szabadban vannak, termést hoznak, de be kell vinni, mert nem érnek be a fagyokig. A teraszon naposabb télen a guava beérik ehetőre, a citrom áttelel és a következő tavasszal, nyáron szedhető, és mellette már megjelennek a következő évi virágok. Érdekes, hogy ha a virágzásuk egybe esik az akác és a krisztustövis virágzásával, akkor ecsettel nekem kell beporozni, mert a méheket nem érdekli. De ha ezek nem nyílnak a közelben a citrom virágzásakor, akkor a méhek, darazsak elvégzik a beporzást. Egy ember magasságú citromfán 40-50 citrom szokott lenni. Nem permetezem, így a héját is meg lehet enni, vagy fűszerként használni. A japán naspolya minden évben próbálkozik, de még nem ettem róla, ki kell tapasztalnom az igényeit.

Az alvásra használt gyengén fűtött de világos déli ablakos szobánkban, (17-18 foknál melegebbre fűtve már nem alszunk jól) metélőhagymát és búzacsírát nevelünk sikerrel.

2022. okt. 31. 00:16
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!