Paradicsom magot hogyan tudok nyerni a meglévő paradicsomból?
Van egy paradicsomfám ami nem meglepő de terem.Nem tudom hogyan került a kertembe de finom a termése és arra gondoltam ebből jó lenne jövöre is.Hogyan tudom szaporitani magról,azaz,hogyan nyerhetem ki belöle a szaporitáshóz a magot?
Tudom,a googl a barátunk és miért nem ott tályékozodom?Mert olyanok véleményére vagyok kiváncsi akik ismerik gyakorlatból a fojamatot.Be vált módszer érdekel és nem a feltevés....." mert ha így csinálod akkor minden szép és jó........" Nem erre vagyok kiváncsi fáncsi.Egyszeri a lehetőségem és nem szeretnék kibabrálni magammal.
Trollok és azok akiket az unalom gyötör nem kérek a negatív véleményükre.
Kapard ki a magos részét, egy teaszűrőben jól mosd át, hogy megszabadulj a kocsonyás anyagtól (ami csíragátló is egyben). A nedves magokat terítsd el egy papírtörlőn, és várd meg, míg kiszáradnak.
DE! Ne lepődj meg, ha esetleg jövőre nem ugyanilyen termés lesz a növényből. Mert ha valami hibrid, akkor lehet, hogy "visszaüt" egy korábbi nemesítési fázisból származő ősére.
#2: az utolsó félmondatra: :-D :-D :_D
Igen, nálunk is volt már hasonló.... Bolti koktélparadicsomból fogtam magot, aztán a termés valami sárgás, kőkemény, atomvastag héjú hosszúkás izé lett belőle. Ráadásul baromi sok volt rajta. :-D Ment a komposztra...
Az #1 leírása jó, de a papír helyett egy műanyag tányérra, vagy bármi műanyagra terítsd ki a magokat. Mivel a papírra ráragadnak, a tányérról meg szépen le lehet szedni.
Amit a #2 írt, a szivacsos paradicsomról, az nagy valószínűséggel vírus miatt van. Mivel alapból szivacsos állományú paradicsom nem létezik. A kicsi és vastag héjú, ízetlen termés is erre utal. De ezt a hajtásokon is lehet látni. (Ha nem értesz hozzá, mutass fotót, megmondom, erről van-e szó.)
8/8 Na és azt honnan tudjam meg,hogy hibrid e?Még azt sem tudom hogyan került a mag a kertembe,azt meg végképp nem tudom megállapitani hogy hibrid vagy okés.
azt gondoltam szinte mindent tudok a paradicsomról de nagyot tévedtem.Mindenkinek köszönöm a válaszókat,ha másra nem is de sokat tanultam a hozzá szólásokból.Megpróbálkozom a magot kimenteni és aztán tavasszal palántaként kiültetni és aztán majd kiderül mi akar lenni,ha más nem akkor kutyára légfék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!