Kezdőoldal » Otthon » Kert » Fűzfavesszőt hol lehet vasarolni?

Fűzfavesszőt hol lehet vasarolni?

Figyelt kérdés

Kertem vegeben a szomszedtol atkuszott a keritesunkre borostyan amit imadok de csak kuszna tovabb lathatoan kapaszkodna valamire amit en nem is bannek. Keves arnyek van a kertben ezert kitalaltam hogy egy ilyesmit epitenek a kert vegebe ami ala be lehetne rakni egy padot vagy asztalt 2 szekkel

[link]

Viszont fogalmam sincs hol lehet venni fuzfavesszot? Gugli nem talalt tul sok lehetoseget. Az alabbi oldalon a fozott vesszo mit jelent?

[link]

Ert valaki ahhoz hogy a kosarfonashoz valo vesszo alkalmas lehet erre?

2022. szept. 8. 12:25
 1/9 anonim ***** válasza:
0%

Nem lenne egyszerűbb ültetni egy szomorú fűzfát?

A borostyán minden része mérgező, még ha jól is néz ki.

2022. szept. 8. 13:59
 2/9 anonim ***** válasza:
Jófogáson is nézd meg de különben szerintem is jó ötlet magát a fát elültetni legalább lesz árnyékod és hamar sokkal nagyobb bungalló lesz alatta.:) Ráadásul ennek az egy csokor vesszőnek az árából tudsz venni csemetét.
2022. szept. 8. 14:17
 3/9 anonim ***** válasza:
Jo ötlet, de ha megnézed az általad kitett képet, láthatod, hogy sokkal vastagabb a váz anyaga. Megépited füzfavesszöböl és az elsö szellö szétdönti. (5 ... 7 éves gyerekek szoktak ilyen kunyhot, "bunkert" épiteni a játékokhoz. Te mennyi idös vagy?)
2022. szept. 8. 14:34
 4/9 A kérdező kommentje:

1 nem megenni szeretnem a borostyant :)

3 tobb videot neztem es ezeket altalaban osszefonjak nem 1-1 vesszo a vaz.

[link]

Fuzfat nem ultetnek nem is tetszik es sok hulladekot termel. A cel az lenne hogy legyen egy vaz amit a borostyan beno. Szerinem gyonyoru a borostyan.

2022. szept. 8. 15:32
 5/9 anonim ***** válasza:

Nem kell megenni, elég ha virágzáskor a virágport belélegzed, vagy a bogyója elszáradva ugyanez.

De te tudod.

2022. szept. 8. 15:37
 6/9 anonim ***** válasza:
Bambusznádat keress,ne fűzfavesszőt.
2022. szept. 8. 15:41
 7/9 anonim ***** válasza:

A főzött vessző azt jelenti, hogy meg van főzve. (Ki hitte volna... :)

Mert úgy könnyebben hajlítható, kosárfonáshoz. Ez vékony, és fedél alatt kell tárolni a belőle készült dolgokat.

Száraz fűzvessző nem alkalmas, mert a vastag is két év alatt annyira elkorhad, hogy összeroskad. Ez egy éves projektnek való, pl. hajnalkát felfuttatni rajta.

A #4 linkeden az élő vesszőkből van. Keresel a lakóhelyed környékén füzest (pl. patakok árterében jellemző), aztán február második felében levágod az ágakat, hazaviszed, és leszurkálod, összekötözöd. A közökbe meg elhalt ágakat fűzöl ideiglenesen. Mire azok szétporladnak, akkorra meg a földbe szúrt ágak kigyökereznek (ha rengeteget öntözöd), és a hajtásaikat átfűzöd a szomszédos vázágakon, így szépen összenőnek idővel.

Én azért nem fogadnék rá nagyobb összegben, hogy sikerül. Meg hogy egyáltalán megéri a munkát. (De ha sikerül, a borostyánt ki kell gyomirtózni, mert elöli a vázágakat...)

Ha mindenképpen borostyánt akarsz, vegyél betonvasakat, vagy akár síkhálót, és azokból alakítsd ki a vázat, hegesztéssel. Az időt álló lesz. Arra fel tudod futtatni idővel a borostyánt.

2022. szept. 8. 18:57
 8/9 anonim ***** válasza:
Gyere le a tó partra, senki földjén pár szomorú fűz van, amit ha megmetszel még majdnem jót is teszel :) egy metszőolló kell csak hozzá.
2022. szept. 8. 19:00
 9/9 A kérdező kommentje:
Koszonom a reszletes valaszt 7! Le is tettem rola ha szerinted eloli az agakat
2022. szept. 8. 19:19

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!