Fűzfavesszőt hol lehet vasarolni?
Kertem vegeben a szomszedtol atkuszott a keritesunkre borostyan amit imadok de csak kuszna tovabb lathatoan kapaszkodna valamire amit en nem is bannek. Keves arnyek van a kertben ezert kitalaltam hogy egy ilyesmit epitenek a kert vegebe ami ala be lehetne rakni egy padot vagy asztalt 2 szekkel
Viszont fogalmam sincs hol lehet venni fuzfavesszot? Gugli nem talalt tul sok lehetoseget. Az alabbi oldalon a fozott vesszo mit jelent?
Ert valaki ahhoz hogy a kosarfonashoz valo vesszo alkalmas lehet erre?
Nem lenne egyszerűbb ültetni egy szomorú fűzfát?
A borostyán minden része mérgező, még ha jól is néz ki.
1 nem megenni szeretnem a borostyant :)
3 tobb videot neztem es ezeket altalaban osszefonjak nem 1-1 vesszo a vaz.
Fuzfat nem ultetnek nem is tetszik es sok hulladekot termel. A cel az lenne hogy legyen egy vaz amit a borostyan beno. Szerinem gyonyoru a borostyan.
Nem kell megenni, elég ha virágzáskor a virágport belélegzed, vagy a bogyója elszáradva ugyanez.
De te tudod.
A főzött vessző azt jelenti, hogy meg van főzve. (Ki hitte volna... :)
Mert úgy könnyebben hajlítható, kosárfonáshoz. Ez vékony, és fedél alatt kell tárolni a belőle készült dolgokat.
Száraz fűzvessző nem alkalmas, mert a vastag is két év alatt annyira elkorhad, hogy összeroskad. Ez egy éves projektnek való, pl. hajnalkát felfuttatni rajta.
A #4 linkeden az élő vesszőkből van. Keresel a lakóhelyed környékén füzest (pl. patakok árterében jellemző), aztán február második felében levágod az ágakat, hazaviszed, és leszurkálod, összekötözöd. A közökbe meg elhalt ágakat fűzöl ideiglenesen. Mire azok szétporladnak, akkorra meg a földbe szúrt ágak kigyökereznek (ha rengeteget öntözöd), és a hajtásaikat átfűzöd a szomszédos vázágakon, így szépen összenőnek idővel.
Én azért nem fogadnék rá nagyobb összegben, hogy sikerül. Meg hogy egyáltalán megéri a munkát. (De ha sikerül, a borostyánt ki kell gyomirtózni, mert elöli a vázágakat...)
Ha mindenképpen borostyánt akarsz, vegyél betonvasakat, vagy akár síkhálót, és azokból alakítsd ki a vázat, hegesztéssel. Az időt álló lesz. Arra fel tudod futtatni idővel a borostyánt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!