Kertünkbe szokott egy macska, minden reggelre odapiszkít a fűre, majd kitépi a füvet. Mivel lehetne erről leszoktatni?
Kis füves kértünk van, gyerekjátekkal és viragokkal+terasz
Kisgyermekemmel kijárok oda jatszani, nagyon zavar, hogy ideszokott, évek óta nem volt ilyen
Enni nem jár ide, igazából nem is látjuk szinte
#5 azert mert ilyen a termeszet. Azt is elfogadod, hogy kek az eg vagy kuzdesz ellene?
Holnap az lesz a baj, hogy leszarjak a madarak a kocsit meg a gyereked kisszeket?
Utana az, hogy lehullik a falevel a birtokodra?
A kertes haz egy nyitott terulet a termeszetbe. Ergo el kell fogadni a hatranyait.
Megoldas egy zart lakas.
Természet? Hol írja a kérdező, hogy vadmacskáról vagy hiúzról van szó?
Ha házimacskáról szól a kérdés, akkor annak SEMMI köze a természethez.
Ami azt illeti, engem személyszerint pontosan azért zavarnak az idegen macskák, mert a természetesen itt élő vadállatokat (madarakat, gyíkokat, siklókat, süniket stb) szeretném inkább látni a kertben, nem valaki másnak a háziállatát.
Űgy egy évtizede együtt béreltem egy lakást egy egri sráccal és neki is ez volt a gondja otthon a házában. Annyit foglalkozott vele, hogy szakértője lett az elektromos állatriasztóknak. Ezek nagyon magas hullámhosszon hangrezgéseket bocsátanak ki, de mivel az emberek max. 20 kHz frekvenciát hallanak (én csak tizet) nekünk nem zavaró.
Az állatok viszont megőrülnek tőle. Azok a legjobbak, amelyek modulálva változtatják is a hangmagasságot. Ő még azt is tudta, mi jó az egérre, a kutyára, a macskára, meg hogy melyik az, ami egyáltalán hatásos, vagy amelyik bírja az időjárást.
Nekem tartott ebből kiselőadáokat, de sajnos már nem emlékszem rá. Van ugyanis gagyi cucc is jócskán, ami vagy eleve hatástalan, vagy hamar bemondja az unalmast, de attól függetlenül a módszer jó, talán ezzel foglalkozó fórumon kiokosíthatnak.
A legjobb infrás mozgásérzékelővel egybekötött riasztó, amelyik csak akkor süvít rá az állatra, ha érzékeli a jelenlétét.
A lakótársamnak bevált végül, elriasztotta a hívatlan vendéget.
Apósomnak van ilyen, elvileg valami drágáb profibb cucc, szrt se ér, kb 10 macska korzózik a kertjében.
Ezen csak a befogás segít, akkor is ha sokan lelkesen nyomják erre a pirosat. ;)
Nem jót vett, mert van, amelyik hat.
Írtam is, olyat kell venni, amelyik hatásos. Az ár nem jelent semmit.
Írtam, hogy olyat vett ami állítólag jó. :)
Lehet, hogy hatott volna az, csak nem jól szerelték fel, vagy nem megfelelőt vettek, úgy értve, hogy van a mozgásérzékelőnek egy tartománya, ha nem megy bele a cica, akkor persze, hogy nem szól.
Eleve több fajta van ezekből, meg talán állítani is lehet, hogy mekkora területet érzékeljen, vagy merre pásztázzon, biztos van itthon is, ahol ezt megbeszélik, mi Németországban dolgoztunk akkor és egy német fórumon magyarázták el neki a lényeget.
Vagy olvassa el rendesen a használati utasítást, de az is lehet, hogy tényleg van gagyi is ezekből, mint mindenből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!