Esővíz elvezetes hová? Patkány mentesítés miatt.Bovebben lent.
Szerintem amiről a kérdező ír, ahová a víz megy, az nem "az" a csatorna, hanem föld alatti vízelvezető v. fedett árok. Mert ahol olyan az infrastruktúra, hogy szennyvízcsatorna van, ott azért jellemzően szokott lenni esővíz-elvezetés, ha más miatt nem, akkor az úttest vízelvezetése miatt.
Én egy keskeny, kissé lejtős utcában lakom, ahol ároknak nincs hely, az esővíz és a hólé elvezetése az úttesten történt régebben. Pár éve csináltak föld alatti vízelvezető árkokat az úttest alatt, és ebbe vezették bele a lakóházak esőcsatornáit, valamint az útra eső víz is ebbe folyik bele.
Amúgy a patkánnyal kapcsolatos válaszok helyesek. Méreggel lehet tőlük megszabadulni, de ami ennyire "bátor" volt, az valószínűleg már nem húzza sokáig, mert már bekajált valamiből. Tőlünk nem messze van egy raktártelep, ahol mérgezik őket, onnan néha jönnek ilyenek, amiket aztán a lusta, kövér kutya szokott elkapni, ami egy egészségest nem tudna utolérni. Volt már, hogy nem ment el macska méretű, mikor nem volt kutya, azt egy lécdarabbal ütöttem agyon, mert megvárta, hogy lécet keressek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!