"Az átsorolási feltételek alól nem jelent mentesítést." ez mit jelent?
Többlet állami ösztöndíjas félév (egyetem):
A fogyatékossággal élő hallgató támogatási idejét a felsőoktatási intézmény legfeljebb négy félévvel megnövelheti. Ez a kedvezmény több fokozat (oklevél) megszerzéséhez is igénybe vehető. Az átsorolási feltételek alól nem jelent mentesítést.
Hogy ha nem éri el az állami támogatáshoz szükséges minimum tanulmányi átlagot, akkor átsorolhatják önköltségesre.
De ha az átlaga megvan, akkor 4 félévvel tovább lehet állami támogatott.
Átsorolás - amikor állami ösztöndíjasból fizetősre tesznek át, ha az éves nem tudom melyik átlagod nem éri el a meghatározott szintet
Tehát ha rossz az átlag, a fogyatékosság ellenére áttehetnek fizetősre
és abban tudnátok segíteni, h. a fogyatékossági papíromat mikor adjam be az egyetemre, h. igényeljem ezt a 4 félévet?
mert jelenleg 6 félévem még támogatott.
érdemes beadni jövőre, mikor mesterképzésre megyek rögtön, vagy várni, amíg az a 6 elfogy?
Olyan, mintha eleve plusz pár félévvel indulnál
Bár azt írják, legfeljebb 4 félév, így ne vedd biztosra a 4-et, lehet, hogy kevesebbet adnak pluszban
6-os az értelmező kéziszótárban a legfeljebb alapjelentése: nem több, mint…
nekem 2 féle fogyatékosságom is van, szval sokat segítenének ha megadnák ezt a 4 félévet, az életem így is nehéz.
az oktatási hivatalt fogom megkérdezni.
attól félek, törvényváltozás lesz, és elveszítem ezt a kedvezményt, ha sokat várok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!