Kezdőoldal » Otthon » Kert » A geotextil alatt egy idő...

A geotextil alatt egy idő után kihal a fű és gyom?

Figyelt kérdés

Kerítés mellett egy meglévő növény sávot szeretnék geotextillel és fenyőkéreggel borítani. Jelenleg mindig fűnyíróval, kézzel szedem a füvet a növények tövénél és körülöttük.

Szeretném ezt a munkát megszüntetni, ezért arra gondoltam, hogy ebbe a sávba geotextilt fektetek. A bokrokat tavaly ősszel ültettem, méretük nem nagy, max 20-50cm magasak. Ez a terület már akkor is füves volt.

Kérdésem az, hogy ha a rövidre nyírt fűre leterítem a geotextilt, a bokrokat-cserjéket átbujtatva, szórok rá fenyőkérget, a fű egy idő után kihal alatta? Gondolom ha nem kap fényt elsárgul és kikopik, ebben reménykedem. Vagy rosszul gondolom??

2022. aug. 18. 12:36
 1/10 anonim válasza:
73%
Igen, el fog halni, és a gaz sem lyukasztja majd át a fóliát.
2022. aug. 18. 12:44
 2/10 A kérdező kommentje:
De jó! Akkor nem kell azzal szenvednem, hogy kikapáljam az összes füvet a sávban?
2022. aug. 18. 12:55
 3/10 anonim válasza:
100%
Nem kell kikapálni, viszont a fóliát ne túl lazán rögzítsd, mert miután elpusztult a fű nehogy felpuklisodjon.
2022. aug. 18. 13:00
 4/10 anonim ***** válasza:
Szerintem kapard ki földig és úgy rá a geotextil. Nekem még így is átjöttek eleinte a gazok, amik mélyebben voltak, de a fű soha többé.
2022. aug. 18. 13:05
 5/10 anonim ***** válasza:
Én glifozátoznám a sávot és az így kipusztult rétegre tenném a fóliát, mert a terülő gazok simán kinőnek alóla.
2022. aug. 18. 13:18
 6/10 A kérdező kommentje:

4# Lehet, hogy egy éles kapával nekiesek...

5# A glifozát ha jól tudom vegyszer. Félek, hogy nem csak a gazt irtaná ki, hanem a dísznövényeket is.

2022. aug. 18. 13:38
 7/10 anonim ***** válasza:
Akkor felejtős, bár én elég liberálisan használom mert ez kontaktvegyszer és nem pusztít ki semmit, amire nem kerül. Szélcsendben elég könnyű precíziós jelleggel használni. Egyébként a sima 20%-os ecet is tökéletesen megfelel, 1 óra alatt megfonnyaszt minden gyomot ilyen hőségben.
2022. aug. 18. 13:43
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Geotextil és geotextil közt óriási különbségek vannak. Ha a Nap felé fordítod szimplán, és semmi fény nem jön át rajta, akkor kipusztul a gyom alatta. De vettem én már olyan geotextilt, ami olyan volt mint a szita...

Vastagot vegyél, aminek nagy a négyzetméter súlya.

2022. aug. 18. 15:41
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Az írja, fenyőkérget terít rá, akkor meg nem számít a vastagsága.

De nem kell azt gondolni, hogy ez majd a világ végéig szép lesz. A kéreg elkorhad, az alja komposztálódik, megy hozzá szél által sodort levéltörmelék, kész a termőtalaj, a belesodródott gyommagok kelni kezdenek, mikor nedvesebb lesz az idő.

2022. aug. 19. 15:35
 10/10 anonim ***** válasza:
8-as, de milyen sűrűségű a jó? Egyszerűen nem bírok dönteni, van ahol az 50 grammost ajánlják, de létezik 100...350 azt hiszem 400 grammos sűrűségű is akkor gondolom az csak jobb...azon kívül szőtt, nem szőtt, fogalmam sincs melyik a jobb és akkor még az argofóliát sem zártam ki... Köszi ha valaki tud segíteni!
2022. aug. 21. 08:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!