A geotextil alatt egy idő után kihal a fű és gyom?
Kerítés mellett egy meglévő növény sávot szeretnék geotextillel és fenyőkéreggel borítani. Jelenleg mindig fűnyíróval, kézzel szedem a füvet a növények tövénél és körülöttük.
Szeretném ezt a munkát megszüntetni, ezért arra gondoltam, hogy ebbe a sávba geotextilt fektetek. A bokrokat tavaly ősszel ültettem, méretük nem nagy, max 20-50cm magasak. Ez a terület már akkor is füves volt.
Kérdésem az, hogy ha a rövidre nyírt fűre leterítem a geotextilt, a bokrokat-cserjéket átbujtatva, szórok rá fenyőkérget, a fű egy idő után kihal alatta? Gondolom ha nem kap fényt elsárgul és kikopik, ebben reménykedem. Vagy rosszul gondolom??
4# Lehet, hogy egy éles kapával nekiesek...
5# A glifozát ha jól tudom vegyszer. Félek, hogy nem csak a gazt irtaná ki, hanem a dísznövényeket is.
Geotextil és geotextil közt óriási különbségek vannak. Ha a Nap felé fordítod szimplán, és semmi fény nem jön át rajta, akkor kipusztul a gyom alatta. De vettem én már olyan geotextilt, ami olyan volt mint a szita...
Vastagot vegyél, aminek nagy a négyzetméter súlya.
Az írja, fenyőkérget terít rá, akkor meg nem számít a vastagsága.
De nem kell azt gondolni, hogy ez majd a világ végéig szép lesz. A kéreg elkorhad, az alja komposztálódik, megy hozzá szél által sodort levéltörmelék, kész a termőtalaj, a belesodródott gyommagok kelni kezdenek, mikor nedvesebb lesz az idő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!