Ha nagy cserépbe ültetek paprikamagot és bent a házban lesz, akkor fog hozni termést?
Természetesen ki fog kelni, mert erre alkalmasak a körülmények, de a fényhiány miatt arra se sok esélyed van, hogy sok hónapig életben maradjon. (Normál szobában még a napos ablakban is csak fele fényt kapja, mint amire szüksége van.) Arra meg főleg nincs esélyed, hogy teremjen.
Semmilyen zöldségnövény nem fog neked bent teremni.
Már feltételezve, hogy a "bent" a normál szobai körülményeket jelenti. Mert ha van télikerted, 2-3 oldalról totálban ablakkal, ott elképzelhető a dolog, bár azért ott is sok mindennek kell összejönni.
Várj jövő tavaszig, addig meg vegyél boltban paprikát. :)
#4-es olvasd el a lenti cikket.
Na ebben a cikkben se szobai tartásról ír, hanem felnőtt, fejlett növény hűvös helyen való átteleltetéséről. Ilyet már én is csináltam, voltak régebben 3 éves paprikáim. Tavasszal vissza kell vágni a téli megnyúlt hajtásokat, mikor áprilisban kitesszük edényestől a szabadba, és onnantól a tavalyi részekből fog hajtani.
De frissen vetett paprika nem fogja bent, a fűtött szobában túlélni a telet. Aki nem hiszi, próbálja ki.
Én először pár éve ültettem chilipaprika magot, kikelt, nőttek a növények, amikor már meleg volt kitettem a kertbe, de nagyon lassan fejlődött. Őszre bevittem, következő tavasszal kezdett virágozni, ekkor már kb 1 m-esek voltak. Vattapamaccsal porozgattam és a 3 növényből egyen rengeteg paprika termett, a másik kettőn kevesebb. Utána nem figyeltem eléggé, tönkrementek. Most is van 5 paprikám a lakásban, ősszel lesznek 2 évesek, idén nyár elején kezdtek teremni.
8-as!
Az emeletet jelenleg nem használjuk, le vannak zárva a radiátorok, párszor ránéztem a hőmérőre, 16 foknál hidegebbet nem láttam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!