A kertemet ellepték a hangyák (rengeteg), főleg a paprikámat! Teljesen elszívják az erejét, már 2 palántám sanyarog. Mit tudnék ellenük tenni? Valami hatásos szert tudnátok mondni, amit lehet alkalmazni a paprikán?
jó mondjuk az hogy elszívják az túlzás mert olyat nem csinálnak hanem hogy ássák a földet azzal a gyökérzónát kiássák és ekkor okoznak kárt. Nekem is sok gondot okoztak és okoznak. olyat szórtam rájuk hogy protect rovarölő ez direkt hangyára való háztartási cucc. mikor jól megmozgatod a földet (felkapálod) ahol látod hogy rengetegen vannak ahol a boly van oda jól megszórod megritkítja rendesen a népséget. De már olyat is csináltam hogy megmaradt rovarölő permetszert mospilánt még egy kicsit meg is erősítettem és beöntöztem vele a bolynál a földet ott is kidöglöttek de ott nincs veteményem ott csináltam ezt mert azért ne szívja már fel ezt a tömény mérget.
Mondjuk nem tudom nekem a paprika meg a paradicsom környékén nincs hangya lehet hogy nem bírták a talajfertőtlenítőt Force 1.5G ezt a lóbogár miatt szortam amúgy kiszépen minden sor közé meg körbe folyóméterébe 0.5g-ot és nincs de hogy emiatt -e vagy csak nem szeretik azt a részt nem tudom.
Nekem a tetvek miatt jelentek meg a hangyák, és igazából a tetvek csinálták a kárt.
A lényeg hogy Rovarölővel védekezz ellenük:
Mospilan,Actara,Karate,Decis kiválók, utóbbi kettő nem felszívódó de nagyon bevált!
Köszönöm a válszokat!
Egyébként tetveket egyáltalán nem találtam! A hangyák egy éjszakalatt 2 palántámat a felére lerágták! Actarával lefújtam őket tegnap de nem sok változást látok. Előtte kaptak force talajfertőtlenítőt is de az se segített!
Valami más tipp esetleg?
Éjszaka a hangyák nem mászkálnak... ha egy éjszaka alatt ekkora kár történt a palántáidban, akkor sokkal valószínűbb a csiga kártétel főleg ha esős idő volt mostanában felétek.
Nálam egyetlen éjszaka zabáltak fel 6 folyóméternyi kelésben lévő rézvirágot 1 hónappal ezelőtt, anno pedig 4 folyóméternyi fejesedésben lévő salátát. Ember nem gondolná, hogy mekkora pusztításra képesek, amíg meg nem tapasztalja.
A hangya meg a csiga rágása egész más. A csiga összenyálkázza az egészet, a hangyák meg nem nagyobb darabokat esznek ki, hanem sok kisebb részen fognak neki.
A Force csak a boly fölé szórva ér valamit, nem a vonulási útjukra szórva.
Mit fújtál le Actarával? A hangyákat vagy a palántákat?
A palántát fújtam le a paprikával együtt, mivel rajta voltak.
Most is esik az eső, de most eltűntek 8gondolom az eső miatt). :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!