Kezdőoldal » Otthon » Kert » Hogyan neveljem a szőlőt?

Hogyan neveljem a szőlőt?

Figyelt kérdés
Vásároltam pölöskei muskotályt. Szabadföldi volt. Április májusban ültettem. Még ebben az évbek ki is hajtott. Ezt most bokrosan vagy futóként kell nevelni? Igy Még nem is a végleges helyén van. Gondolom átültethetem még összel?

2022. aug. 11. 06:20
 1/7 anonim ***** válasza:
32%
Én punk zenét szoktam vele hallgatni, úgy nevelem.
2022. aug. 11. 06:22
 2/7 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Átültetheted. Ha átülteted megint visszametszeni. Szőlőt nem bokorként vagy futókènt neveled. Kiválasztasz egy művelésmódot és aszerint metszed.
2022. aug. 11. 06:49
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha van helyed, szerintem ésszerűbb a magas művelésű (kordonos, lugasos), mint az alacsony művelésű, termés is több lesz rajta, szebb is, és könnyebb is vele dolgozni. Hátránya, hogy a támasztó rendszert meg kell csinálni, ez idő, pénz, de csak egyszeri nagy befektetés, utána igényel egy minimális karbantartást, de megéri szerintem.

Szerintem azt, hogy hogyan kell a magas művelésű tőkéket metszéssel kialakítani, nem lehet itt leírni. Vannak nagyon jó szakkönyvek a szőlő metszéséről. Nekem ez van meg, még apámtól örököltem:

[link]

2022. aug. 11. 07:37
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Már eleve a helyére kellett volna ültetni.1 évet csúszol vele.

Ez nem virág.

2022. aug. 11. 08:40
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Jól írják, át lehet ültetni, de egy év veszteség, és így két évben is fennáll a lehetőség, hogy nem fogja meg ültetés után.

Február végén vagy márciusban ültesd át, egyetlen alul lévő vesszőn 2 rügyet hagyj, minden egyebet metsz le.

Addig meg írj be ilyeneket a gugliba, hogy "szőlő művelési módok", meg "szőlő támrendszer", és tanulj.

2022. aug. 11. 13:12
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszi, ezek jó tanacsok, kezdő vagyok.
2022. aug. 11. 18:18
 7/7 anonim válasza:

Legyél vele szigorú, de ne legyél TÚL szigorú.

Semmikép se verd meg mert csak jobban fog lázadni illetve fontos, hogy ne kiabálj vele. Sokkal jobban szót értesz vele ha úgy beszélsz vele mint ember és megadod neki a tiszteletet (ha ő is megadja)

2022. szept. 11. 19:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!