Kell-e és ha igen, meddig kell türnöm a szomszéd állatainak garázdálkodását a kertemben?
Arról van szó, hogy a több macskás szomszédom ezen állatai átjárnak hozzám. Vélogatás nélkül piszkolnak a kerti pavilon padjára, asztalára a szépen gondozott pázsitra a virágágyásokba.
Mondanom sem kell, aki ezt nem tapasztalta - talán - nem tudja miről beszélek akkor, amikor például a nyársalást megelőzően a macskák nyomait kell eltakarítani.Vagy az unokák hancurozása előtt szinte nagyitóval kell átvizsgálni a pázsitot és milyen "élmény" a virágok közti gyomlálás, kapálás közben macskaszarba nyulni.
Már szóltam a szomszédnak, mire a válasz:ez van!
Mit tehetek?
Azért a kutyákat alapból házőrzésre, terelésre meg egyéb feladatokra is tartják, nem csak házi kedvencnek.
Ráadásul olyan állatok is vannak amiket megeszünk.
Persze ha kutyát veszel magadhoz, akkor arról kell gondoskodni.
A kérdésre válaszolva nekem a villanypásztor a kerítés tetejére jutott eszembe, vagy a macskák által megmászhatatlan kerítés (Létezik), de egyiksem költségkímélő megoldás.
gusztustalan ember vagy, hogy megfordult a méreg a fejedben kérdező. aki ennyire utálja az állatokat és a természetet az minek lakik kertesházban? milyen ember az olyan, aki képes megölni egy állatot? embernek nem neveznélek. őszintén remélem, hogy az unokáid is belekóstolnak a méregbe. meglátod mennyire lesz vicces megölni egy élőlényt(akit valaki szeret). de méginkább remélem, hogy ehhez nem folyamodsz, ha embernek nevezed magad.
Nekem is volt hasonló problémám, kóbor macskák ürüléke a kertben. amikor láttam hogy a kertbe jönnek kiabáltam, tapsoltam, futottam feléjük (nem bántottam őket! csak megijesztettem). esetleg slaggal le lehet locsolni. így magtanulták, hogy ide ne jöjjenek és kész. de vannak macska elűző spray-k is.
off:
A plafonra tudok mászni az olyan emberektől akik egy kertvárosi övezetbe kiköltözvén képtelenek beilleszkedni az ott kialakult közösségbe, amely az esetek 99%-ban állatokat is tart. Csak a tökéletes kertben gondolkoznak amiben szerintük nincs helye semmilyen egyéb életformának.
:off
A mérgezést jobb ha elfelejted, mert ezzel elindíthatsz egy csúnya ördögi kört, amiből nehéz lesz szabadulni. Nem mellesleg amibe a növényeidet telepíted (aka talaj vagy virágföld) is részben "szar". Giliszták, baktériumok illetve egyéb lebontószervezetek ürüléke.:D
Na ennek fényében szeretnél-e még kertészkedni?:D
Én sem szeretem a macskákat...persze a megoldás nem a megmérgezésük... Én a macskák gazdáján vagyok fennakadva...hogy lerendezte annyival, hogy "ez van" Semmi elnézést, vagy valami együttérzés... A legjobb tényleg egy kutyus lenne, de abban is igazuk volt a válaszolóknak, hogy csak emiatt nem szabad kutyát tartani!!!
üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!