Kezdőoldal » Otthon » Kert » Kell-e és ha igen, meddig...

Kell-e és ha igen, meddig kell türnöm a szomszéd állatainak garázdálkodását a kertemben?

Figyelt kérdés

Arról van szó, hogy a több macskás szomszédom ezen állatai átjárnak hozzám. Vélogatás nélkül piszkolnak a kerti pavilon padjára, asztalára a szépen gondozott pázsitra a virágágyásokba.

Mondanom sem kell, aki ezt nem tapasztalta - talán - nem tudja miről beszélek akkor, amikor például a nyársalást megelőzően a macskák nyomait kell eltakarítani.Vagy az unokák hancurozása előtt szinte nagyitóval kell átvizsgálni a pázsitot és milyen "élmény" a virágok közti gyomlálás, kapálás közben macskaszarba nyulni.

Már szóltam a szomszédnak, mire a válasz:ez van!

Mit tehetek?

2010. szept. 23. 11:53
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Azért a kutyákat alapból házőrzésre, terelésre meg egyéb feladatokra is tartják, nem csak házi kedvencnek.

Ráadásul olyan állatok is vannak amiket megeszünk.

Persze ha kutyát veszel magadhoz, akkor arról kell gondoskodni.

A kérdésre válaszolva nekem a villanypásztor a kerítés tetejére jutott eszembe, vagy a macskák által megmászhatatlan kerítés (Létezik), de egyiksem költségkímélő megoldás.

2010. szept. 23. 14:55
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
2010. szept. 24. 15:01
 13/19 anonim válasza:
69%
Méreg?! Soha. Gondolj bele. 10 macska elpusztul a méreg miatt. A gazdák biztos hoznak újakat, és kezdheted előröl, de ha ezt megteszed akkor a cicák családjainál már betelhet a pohár és akár a rendőrséghez is fordulhatnak. Sok cicás családban van kisgyerek akiknek el kell majd magyarázni hogy miért ölte meg a szomszéd az ő szeretett cicáját. Ezt akarod? Gondolom nem. A locsoló jó lesd meg mikor jönnek a legtöbben és arra az időpontra állítsd be az időzítőt, vagy vegyél mozgásérzékelődet. És NE MÉRGEZD MEG ŐKET !!!
2010. szept. 24. 16:04
 14/19 anonim válasza:
78%

gusztustalan ember vagy, hogy megfordult a méreg a fejedben kérdező. aki ennyire utálja az állatokat és a természetet az minek lakik kertesházban? milyen ember az olyan, aki képes megölni egy állatot? embernek nem neveznélek. őszintén remélem, hogy az unokáid is belekóstolnak a méregbe. meglátod mennyire lesz vicces megölni egy élőlényt(akit valaki szeret). de méginkább remélem, hogy ehhez nem folyamodsz, ha embernek nevezed magad.

Nekem is volt hasonló problémám, kóbor macskák ürüléke a kertben. amikor láttam hogy a kertbe jönnek kiabáltam, tapsoltam, futottam feléjük (nem bántottam őket! csak megijesztettem). esetleg slaggal le lehet locsolni. így magtanulták, hogy ide ne jöjjenek és kész. de vannak macska elűző spray-k is.

2010. szept. 24. 16:45
 15/19 anonim válasza:
34%
Szerintem nem kéne egyből fikázódni és csúnyákat mondani,csak mert megakar szabadulni a macskáktól .Én is útálom a macskákat szerintem semmi hasznuk még egeret is csak ritkán fognak semmirekellő állatok csak szarni hugyozni aludni meg zabálni tudnak .szerintem vegyél villanypásztort egy ismerősöm is azt vett lehet kapni legálisan olyan erösségüt ami nemöli meg de megtanítja őket arra, hogy nemenjenek többet oda elég csak éjszakára.
2010. szept. 25. 17:55
 16/19 hell-ikon ***** válasza:

off:

A plafonra tudok mászni az olyan emberektől akik egy kertvárosi övezetbe kiköltözvén képtelenek beilleszkedni az ott kialakult közösségbe, amely az esetek 99%-ban állatokat is tart. Csak a tökéletes kertben gondolkoznak amiben szerintük nincs helye semmilyen egyéb életformának.

:off

A mérgezést jobb ha elfelejted, mert ezzel elindíthatsz egy csúnya ördögi kört, amiből nehéz lesz szabadulni. Nem mellesleg amibe a növényeidet telepíted (aka talaj vagy virágföld) is részben "szar". Giliszták, baktériumok illetve egyéb lebontószervezetek ürüléke.:D

Na ennek fényében szeretnél-e még kertészkedni?:D

2010. szept. 26. 12:01
 17/19 anonim ***** válasza:
64%

Én sem szeretem a macskákat...persze a megoldás nem a megmérgezésük... Én a macskák gazdáján vagyok fennakadva...hogy lerendezte annyival, hogy "ez van" Semmi elnézést, vagy valami együttérzés... A legjobb tényleg egy kutyus lenne, de abban is igazuk volt a válaszolóknak, hogy csak emiatt nem szabad kutyát tartani!!!

üdv.

2010. okt. 21. 12:38
 18/19 anonim ***** válasza:
2010. nov. 28. 01:13
 19/19 anonim válasza:
Próbáld meg rá venni a szomszédodat hogy csináltasson macskabiztos kerítést és esetleg ajánld fel a segítségedet.Pár kedves szóval többre mész mint a vitával.Az állatvédelmi törvények büntetik az állatok bántalmazását,a fagyálló itatása maga a kínhalál az állatnak.
2010. nov. 28. 07:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!