Kezdőoldal » Otthon » Kert » Sír beültetése kövirózsával?

Sír beültetése kövirózsával?

Figyelt kérdés

Nagyszüleim mániája, hogy mindenféle virágokkal beültetik a sírt, amiket naponta kéne öntözni.

Sajnos egészségügyi állapotuk ezt már nem engedi, így csak 1-2 hetente tudnak kijutni, amikor kiviszem őket kocsival. Nem beszélve arról, mi pénzt felemészt ez.

Mivel dolgozok, és nekem is eléggé időpazarlás ez az egész, kitaláltam, hogy ültessük be sziklavirágokkal, + murvával beteríteni a földet..

Először nagyon ellenkeztek, de a körülötte lévő sírokon is sziklavirágok vannak, ezért úgy néz ki belemennek.

Milyet ajánlanátok? Ami kibírja a telet is.

2022. aug. 4. 15:34
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

A kövirózsa jó.

Nagyapám sírján évek óta az van, ritkítani szoktuk néha.

2022. aug. 4. 16:15
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
A kövirózsa is jó. Az egyik sírunk borostyánnal van befuttatva, az nekem jobban tetszik, mert nagyobb zöldet ad. Persze, időnként metszeni kell, de nem vészes.
2022. aug. 4. 17:13
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

A kövirózsának rengeteg fajtája van, és a többség kibírja a telet. Nem fontos csak egyetlen fajtát ültetni. A méret miatt jobban fognak kinézni a nagyobb méretűek, zöldek és pirosak, mint amelyik csak 3 centisre nő maximum.

De rengetegféle varjúháj is létezik, szintén több színben, ami ugyanúgy bírja az időjárást, és ezek sokkal gyorsabban terjednek, azaz sűrűsödnek be annyira, hogy a gyomoknak nem lesz esélyük köztük kikelni.

2022. aug. 6. 05:55
 4/4 A kérdező kommentje:
vettem kövirózsát, meg varjúhájat, remélhetőleg ezekkel megoldódik a helyzet :)
2022. aug. 6. 12:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!