Kezdőoldal » Otthon » Kert » A kövirózsa mennyi termőföldet...

A kövirózsa mennyi termőföldet igényel?

Figyelt kérdés
A sziklakertet aránylag könnyen megmunkálható, puha kövekből készítettem el. Arra gondoltam, hogy a kövek egy részére kisebb-nagyobb gödröcskéket készítek, melyekbe kövirózsa kerülne. Vajon kivitelezhető az elgondolás?

2020. ápr. 29. 15:59
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Alig kell neki föld, gondolj bele, akár egy tetön is megél.

Ahogy elképzelted, az tökéletesen megfelel neki.

2020. ápr. 29. 16:05
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Kevéske föld is elég neki. Ha esős hetek (hónapok) jönnek és sok a földje, elrothadhatnak a gyökerei.

Faluhelyen a kinti klozet tetejére tettek egy lapát tehéntrágyát, beleszúrtak pár növényt. Akkor kapott vizet, amikor az ég megöntözte és éveken át élt.

2020. ápr. 29. 17:51
 3/4 anonim ***** válasza:
70%
A kövek közti hézagokat töltsd fel és oda ültesd őket.
2020. ápr. 29. 18:50
 4/4 anonim ***** válasza:

Megélni megél valószínűleg a kicsi lyukakban is, de szép nem biztos, hogy lesz. Jobb helyük lesz a kövek közti hézagokban. Ide persze ne valami kötött földet tegyél, hanem föld-sóder keveréket, hogy lazább legyen. Ha tudsz szerezni folyami sódert, az a legjobb, mert az biztos, hogy nem túl meszes, mint a bányászott.

Felénk a disznóól teteje volt a szokásos lakhelyük. Évente egyszer takarításkor felhajítottak egy lapát disznósz@rt, ez volt a tápoldatozás, ebben megéltek, de száraz időben azért fonnyadoztak ott is.

Nekem van jópár fajta, virágládákban, és bizony ha nem öntözöm pár hétig a nyári hőségben, akkor nem valami jól néznek ki.

2020. máj. 1. 09:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!