Egyes uborkafajták mellé célszerű beporzó fajtákat is ültetni (vetni)?
Figyelt kérdés
Uborkánál az idei fajta választásommal nem vagyok megelégedve, így már a következő év lehetőségeit nézegetem! Több olyan jónak tűnő konzervnek való fajtát fajtát találtam, melyek csak nővirágot hoznak (pl kecskeméti keseredésmentes). Ezek mellé beporzó fajtát is ültessek? és milyet érdemes? Nálatok melyik a legjobban bevált konzerv uborka fajta?2022. júl. 12. 10:28
1/1 anonim válasza:
Hát nyilván ha csak nővirágok vannak, akkor nem lesz termés, ilyenkor kell közé olyan fajta, aminek jó a virágpora.
A Kecskemétit akkor használd, ha profi vagy növényvédelemből.
Én házikerti használatra legjobbnak a Mohikán F1-et találtam, azt betegségek ellen gyakorlatilag egyáltalán nem kell permetezni, csak a tripszekre és atkákra kell figyelni. Az is főleg nővirágú, de van annyi porzós virág, hogy szépen teremjen magában is. A forró, aszályos időt is ez bírja legjobban az általam kipróbált peronoszpóra-ellenálló hibridek közül.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!