Milyen rovar jelenhetett meg a növényeimen?
Erkélyem van.
Az epremen és a petuniámon láttam az utóbbi időben egy rovart, amit eddig sosem láttam.
Pici, kb kullancs alakú, csak annál picikét nagyobb.szürke, lapos. Potroha kerek, szürke, apró fekete pöttyökkel. 6 db lába van, fekete. A feje is pici, fekete.
Gyanítom, valaminek a lárvája lehet, mert most már csak a tetemüket látom, a levélhez tapadva, de úgy tűnik, mintha az üres lenne, tehát mintha levedlette volna a rovar.
Félek, hogy valami kártevő.
Mi lehet ez? Mivel védekezzek ellenük?
Igen, valamelyik poloska lesz sajnos :(
Olyan permet kellene, ami egészségre ártalmatlan, mert az epret megesszük.
Egyenlőre gyorssegélyként összeaprított mentalevelekkel szórtam meg minden növényem cserepét. Nem tudom elűzi e valamennyire a kártevőket. Átnéztem a növényeket, de nem látok rajtuk tömegesen lárvát, sem petét. Remélem csak átutazóban voltak és eltűnnek a házam tájárol.
Még terem az eper?
Vannak olyan rovarölők, amik pár nap alatt felszívódnak.
A menta nem ér semmit, pár hete összeaprított menta levével permeteztem a karalábékat, de kb. annyit ért, mint halottnak a napszemüveg.
Vannak poloska ellen használható 3 napos szerek, pl. Decis meg Karate, kiméred a megfelelő mennyiséget, aztán még az ampulla maradéka is eláll a hűtőajtóban egy évig is.
De erkélyen nem lehet olyan sok növényed, 2 naponta 5 perc alatt átnézed az egészet, és leszedegeted. A poloska csak akkor csinál komolyabb kárt, ha viszonylag sokan vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!