Kezdőoldal » Otthon » Kert » Ecet került a virágföldbe....

Ecet került a virágföldbe. (Leírom miért) És elkezdett lekókadni a növényem, mit csináljak?

Figyelt kérdés

Levéltetvekre ilyen házi megoldásként ezt az ecetes-cukros-szódabikarbónás permetet használtam, de ecetes lett a föld. Lehet ez árt a növénynek. Mit csinálhatok, hogy ez ne legyen gond? áztassam ki a földet? vagy szerezzek új virágföldet?

Köszi

2022. jún. 30. 20:15
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Ki mondta neked ezt a baromságot, hogy ez hat?

Minek bele cukor? Vagy salátalevet akartál csinálni?

Amellett az ecet és a szódabikarbóna közömbösítik egymást. (Általános iskola, kémia.)

De megnyugodhatsz, a földnek semmi köze az egészhez, ezzel a kotyvalékkal közvetlenül a növényt ölted meg, nem a tetveket.

Nem tudom mit lehetne tanácsolni, de nézd a jó oldalát! Ha nincs növény, nincs tetű sem!

2022. jún. 30. 20:24
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Anyám borogass! Milyen növényt sikerült kinyírnod? Mi a neve? Én lehet, hogy levelenként megpróbálnám lemosni ezt a szart róla, bár ha konyul, akkor már beszívta, 1-2 órára, nem többre! tiszta vízbe állítanám gyökerestül föld nélkül és lecserélném a földjét.
2022. jún. 30. 20:32
 3/10 A kérdező kommentje:

"Amellett az ecet és a szódabikarbóna közömbösítik egymást. " Jaja ezért tűnt furcsának ez az ötlet :D

Köszi, lehet, hogy annyi a növénynek. Amúgy nem a leveleken hanem a földön voltak ezek a rovarok, szóval nem a levelek kapták.

PL itt is írnak erről.

[link]

"Milyen növényt sikerült kinyírnod? "

Még nem nyírtam ki ASPIDISTRA ELATIOR

2022. jún. 30. 22:10
 4/10 anonim ***** válasza:

Elolvastam Kérdező!

Ez egy hangzatos címen, ki tudja ki által indított blog, nem mélyedtem el benne, miután ezt a "nagyon tuti" receptet elolvastam.

Eleve, ha nem a leveleken voltak ezek a lények, hanem a földben, akkor miért gondoltad levéltetűnek őket?

Gyanítom, hogy inkább ilyesmik lehettek:

[link]

2022. jún. 30. 22:26
 5/10 A kérdező kommentje:
Szárnyas kis szarok voltak és utálom az ilyeneket ezért kerestem hirtelen valami megoldást, lehet sikerült megmenteni, meglátjuk pár napon belül. Köszi
2022. júl. 1. 00:27
 6/10 anonim ***** válasza:
75%

Máskor permetezz normális rovarölővel!

Ígérem, hogy nem fogsz meghalni tőle.

2022. júl. 1. 08:46
 7/10 anonim ***** válasza:
68%
Az Aspidistra sokat kibír, űltesd át friss virágföldbe és frissítsd fel általános iskolai kémia tudásodat.
2022. júl. 1. 09:30
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Ne ültesd át, az nagyobb kárt okoz, mint amit ráöntöttél. Tedd vízbe egy órára úgy, hogy az egész cserepet ellepje, aztán vedd ki, engedd kifolyni a vizet. Utána ismételd meg, kész. Aztán önts rá valami tápoldatot (ezt se ész nélkül), mert a tápanyag nagy része kimosódott.

A rovarok ugróvillások lehetnek, kárt nem okoznak, a virágföld korhadékát eszik, és a folyamatos túlöntözést jelzik. Ha átállsz normális, ritkább öntözésre, kipusztulnak.

2022. júl. 2. 06:50
 9/10 A kérdező kommentje:

8 Úgy néz ki minden ok. Olyan sokat nem öntöztem de lehet még ez is soknak számított. Jó tudni, kösz.

A többi cinikusnak ment a downvote.

2022. júl. 3. 11:02
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Az ecet és a szódabikarbóna csak a kemhatast semlegesítik, közben képződik azért új anyag (natrium acetat?) De meglepne ha az hatásos volna a tetű ellen ;)
2022. júl. 5. 17:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!