Ecet került a virágföldbe. (Leírom miért) És elkezdett lekókadni a növényem, mit csináljak?
Levéltetvekre ilyen házi megoldásként ezt az ecetes-cukros-szódabikarbónás permetet használtam, de ecetes lett a föld. Lehet ez árt a növénynek. Mit csinálhatok, hogy ez ne legyen gond? áztassam ki a földet? vagy szerezzek új virágföldet?
Köszi
Ki mondta neked ezt a baromságot, hogy ez hat?
Minek bele cukor? Vagy salátalevet akartál csinálni?
Amellett az ecet és a szódabikarbóna közömbösítik egymást. (Általános iskola, kémia.)
De megnyugodhatsz, a földnek semmi köze az egészhez, ezzel a kotyvalékkal közvetlenül a növényt ölted meg, nem a tetveket.
Nem tudom mit lehetne tanácsolni, de nézd a jó oldalát! Ha nincs növény, nincs tetű sem!
"Amellett az ecet és a szódabikarbóna közömbösítik egymást. " Jaja ezért tűnt furcsának ez az ötlet :D
Köszi, lehet, hogy annyi a növénynek. Amúgy nem a leveleken hanem a földön voltak ezek a rovarok, szóval nem a levelek kapták.
PL itt is írnak erről.
"Milyen növényt sikerült kinyírnod? "
Még nem nyírtam ki ASPIDISTRA ELATIOR
Elolvastam Kérdező!
Ez egy hangzatos címen, ki tudja ki által indított blog, nem mélyedtem el benne, miután ezt a "nagyon tuti" receptet elolvastam.
Eleve, ha nem a leveleken voltak ezek a lények, hanem a földben, akkor miért gondoltad levéltetűnek őket?
Gyanítom, hogy inkább ilyesmik lehettek:
Máskor permetezz normális rovarölővel!
Ígérem, hogy nem fogsz meghalni tőle.
Ne ültesd át, az nagyobb kárt okoz, mint amit ráöntöttél. Tedd vízbe egy órára úgy, hogy az egész cserepet ellepje, aztán vedd ki, engedd kifolyni a vizet. Utána ismételd meg, kész. Aztán önts rá valami tápoldatot (ezt se ész nélkül), mert a tápanyag nagy része kimosódott.
A rovarok ugróvillások lehetnek, kárt nem okoznak, a virágföld korhadékát eszik, és a folyamatos túlöntözést jelzik. Ha átállsz normális, ritkább öntözésre, kipusztulnak.
8 Úgy néz ki minden ok. Olyan sokat nem öntöztem de lehet még ez is soknak számított. Jó tudni, kösz.
A többi cinikusnak ment a downvote.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!