Hol és hogyan szárítsak levendulát, fűszernövényeket?
Van a kertemben rozmaring, levendula, kapor, oregano.
Szeretném őket megszárítani, de a kapor és petrezselyem is inkább megfonnyadt, elsárgult, se szép se jó illatú nem volt.
A levendulát tasakokba szeretném varrni karácsonyi ajándéknak, a többit lemorzsolnám fűszernek.
Sötét hely kell vagy félárnyék?
Milyen hőmérsékletű helyiségben?
Gondolom felakasztva...?
Segítsetek kérlek, előre is köszi.
Nem kell sötét hely,de szellős helynek kell lennie. De ez elég macerás.
A levendulát terítsd szét egy asztalon.tégy alá papírt,amíg megszárad.
A fűszernövényeket vagy aszalógépben szárítsd,de ha nincs akkor jó a mikró is. (én ebben szoktam mindig szárítani)
A mikró tányérjára tégy egy konyhai papírtörlőt vagy szalvétát. Tedd ra a fűszert, tetejére szintén szalvétát.
4-500 Watton szárítsd 4-5 percig. Forgasd meg,ha nagyon vizes,akkor a szalvétát cseréld újra. Szárítsd tovább 1-2 percig,mig száraz nem lesz.
Nekem a szabadban szárítás nem vált be. Egyrészt sokára szárad,és sokszor teljesen színtelen lett. A mikróban pedig mindig sikerült.
Köszönöm!
Azt kérdezném még, hogy ha nincs mikrónk (nem használjuk, túl is adtunk már rajta), és nincs aszalóm sem, akkor pl. a villanysütőben is megszáríthatom?
Mert az van, csak jó lenne, ha valaki tudna segíteni, hány fokon kell ezt csinálni.
Még egyszer köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!