Kezdőoldal » Otthon » Kert » Van olyan lakásban tartható...

Van olyan lakásban tartható növény aminek nem kell napfény egyáltalán?

Figyelt kérdés

2022. jún. 19. 17:16
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Nincs, minden növény a npafénytöl tud csak fejlödni. Pontosabban nem feltétlen napfény kell, hanem megfelelö színképü mesterséges fény is jó, csak akkor meg az áramszámlád megy az egekbe, mert ami neked elég világos, az egy növénynek még töksötét.
2022. jún. 19. 17:41
 2/10 A kérdező kommentje:

Valahogy sejtettem mert már nem egy olyan növénnyel próbálkoztam amit úgy adott oda az eladó, hogy ez a jég hátán is megél meg ez a tundrán őshonos és elég néha-néha egy kis szórt fény meg kb 1-2 hetente egy kevés vizet ráspriccelni de amúgy locsólni tilos is. Mondom az tök jó mert ez ilyen elpusztíthatatlan. Hát nálam 2 hétig bírta pedig megkapta azt a néha-néha szórt fényt. Mostmár teljesen ledöglött és lehullott róla minden úgyhogy kiraktam mostmár a szabadban hogy ennél rosszabb már úgyse lehet.

Akkor ezekszerint nem létezik a világon olyan növény ami képes lenne a sötétben életben maradni.

2022. jún. 19. 18:05
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Nincs, minden növénynek kell fény. Ablaktalan szobában egy sem él meg.
2022. jún. 19. 18:06
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
A tundrán igen magas a fénymennyiség!
2022. jún. 19. 18:10
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha csinálsz egy kis floráriumot (üvegballon kistermetű növényekkel), akkor egy megfelelő növénylámpával megvilágítva biztosan életben maradnak a növények.
2022. jún. 19. 21:01
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
A növények sejtjeinek a motorját úgy hívják fotoszintézis. A saját sejtjeik szerves alapanyagait így termelik meg a levegő széndioxidjából, meg azokból az anyagokból amit a gyökerükön keresztül felvesznek. A fotoszintézis pedig nem benzinnel vagy gázolajjal megy, hanem fény-energiával. Minden zöld színtestet tartalmazó növénynek kell fény.
2022. jún. 20. 15:57
 7/10 A kérdező kommentje:
Még arra gondoltam esetleg kaktuszok vagy hasonló növények?
2022. jún. 25. 16:40
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

A kaktusz megjobban fenyigenyes, mert nem az aljnovenyzet resze. Szerintem termessz gombat, annak nem kell feny....

38F incel

2022. jún. 25. 17:40
 9/10 A kérdező kommentje:
Gomba az lehet jó ötlet lenne, eszembe se jutott pedig az pont alkalmas ilyen környezetben. Habár azt nem tudom mi értelme lenne a lakásban a gombának.
2022. jún. 25. 19:21
 10/10 anonim ***** válasza:
Az hogy aranyárban van az üzletben☺
2022. aug. 21. 09:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!