Hogyan tudnék felépíteni egy növénylámpát?
Kb. egy hónapja nevelek egy mangópalántát (kicsíráztattam a magot majd elültettem). Az ablakpárkányban volt eddig, úgyhogy viszonylag sok fény érte a nyár alatt. Ez idő alatt rohamosan nőtt, kb. 20 cm-es a növényke hatalmas, gyönyörű levelekkel.
Viszont most vége a nyárnak, közeledik az ősz aztán a tél, és a napsütést kéne helyettesíteni valamivel. Gondoltam veszek egy növénylámpát, de mivel a mangó nagyon nagyra nő (és ha olyan tempóban fog növekedni mint eddig akkor gyorsan is) ezért elég nagy lámpa kéne a növénynek. Viszont megnéztem az árakat és nagyon drágák a nagyobb lámpák. Adott esetben még meg is vennék egyet, viszont nem vagyok benne biztos, hogy megéri-e, ugyanis a jövőben nem tervezek növénytermesztéssel foglalkozni, csak ezt az egy mangót szeretném felnevelni szép nagyra. Így pedig felesleges lenne beruházni egy nagy és rendkívül drága lámpára. Ezért jutott eszembe, hogy hátha olcsóbban megúszom ha megveszem az alkatrészeket és magam állítom össze. Viszont ahhoz nem értek, hogy milyen színű led diódából mennyi kell ahhoz, hogy ez a lámpa úgy hasson, mintha napfény érné a növényt. Esetleg tudtok tanácsot adni, hogy van-e a neten valami segítség egy ilyen lámpának az összeszereléséhez, vagy ha van más ötletetek amivel olcsóbban megúszhatom a napsütés kihelyettesítését azt is szívesen fogadom. Üvegházunk nincs, úgyhogy mindenképp bent termeszteném a növényt.
Nézdmeg ezt a videót:
https://www.youtube.com/watch?v=vkQ0Umt79F0
Teljesen egyszerű
A cob ledet megveheted a bangoodról is,csak arra vigyázz, hogy 220 V feszültségről menjen, akkor nem kell hozzá semmi más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!