Mi az a nedvesség, ami a viaszvirágon jelent meg?
Ja, a virágokon? Ezt miből kellett volna kitalálni, hogy egyáltalán virágzik?
Ez egy ilyen édes folyadék, gondolom, a rovarok csalogatására, mint a nektár. Megkóstolhatod, nem lesz tőle bajod, én már kóstoltam, azért tudom, hogy édes. (Lenyelni azért nem muszáj.)
Ha rácsepeg a levelekre, vagy a padlóra, akkor csúnya ragacsos foltot hagy.
"Ha rácsepeg a levelekre, vagy a padlóra, akkor csúnya ragacsos foltot hagy"
Emiatt hivjak viaszviragnak....
38F incel
Nem, hanem mert a levelek olyan vastagok és kemények, mintha viaszból lennének.
A ragacsos csepp inkább olyan, mintha szörp vagy egyéb ragacsos dolog cseppenne le.
"Nem, hanem mert a levelek olyan vastagok és kemények, mintha viaszból lennének"
Van sacc per kb. ketszazvalahany faj a nemzetsegben. Peldaul a Hoya lineraris levelei se nem vastagok, se nem kemenyek :)
"A ragacsos csepp inkább olyan, mintha szörp vagy egyéb ragacsos dolog cseppenne le"
Ami szepen megkemenyedik, mint a gyertyaviasz. Amikor nekem az imperialis alba viragzott, spaklival kapartam fel a nektart alola, mert az ujsagot, amit alaraktam eljatszotta a macska.....
38F incel
A magyar "viaszvirág" név a sokáig egyedül közismert Hoya carnosa neve volt, a fényes, viaszos kinézetű levelei miatt. (Meg az ugyancsak viaszos kinézetű virágai miatt, bár ezt nem sokan ismerték.) 40 évvel ezelőtt még senkinek a leghátsó gondolatában sem ötlött fel, hogy létezik másféle Hoya. (De különben a linearis levelei is vastagok, ha megnézed. Viszont nem ez a faj volt a csoport magyar névadója, mint leírtam.)
A nektár megkeményedik, de akkor se lesz különösebben viaszszerű. (Nálam is szokott virágozni, most is van lecsepegve a padlón...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!