Kezdőoldal » Otthon » Kert » Ez gyökérrothadás?

Ez gyökérrothadás?

Figyelt kérdés

Van egy lepkeorchideám, aminek a levelei elkezdtek lekonyulni. Néztem a gyökereit, de nem tudom eldönteni, hogy ez most gyökérrothadás-e. Úgy látom, hogy vannak olyan gyökerei, ami barnásak, viszont azt is, hogy vannak olyanok, amiknek a vége zöld, mintha elkezdett volna nőni, terjeszkedni. Mit csináljak? Átültessem?

[link]

[link]

[link]

2022. jún. 11. 18:32
 1/4 anonim ***** válasza:
13%
itt az a baj hogy fény éri a gyökeret.
2022. jún. 11. 18:56
 2/4 A kérdező kommentje:
Orchidea kaspóban van, csak most vettem ki lefotózni.
2022. jún. 11. 19:17
 3/4 anonim ***** válasza:
95%

A fény nem árt a gyökereknek.

“Az orchideacserép legyen átlátszó, hogy a fény jobban érje a növény gyökereit, és így végbemehessen a fotoszintézis. Mérete legyen inkább kisebb. A megfelelő méret az, amikor a növény gyökerei a cserép széleit érintik. A legpraktikusabb a műanyag cserép, melyet átültetéskor szükség esetén egyszerűen levághatunk a növényről.”

Ez egyébként egy nagyon professzionáliis cikk, ajánlom figyelmedbe kedves Kérdező!

[link]

2022. jún. 11. 20:16
 4/4 anonim ***** válasza:
63%
Szegényke nagyon szomjas, ráadásul erős napfény is éri. Onnan látható, hogy szomjazik, hogy a cserépben levő fenyőkéreg egészen száraz vörös színű. Tedd bele egy vízzel telt edénybe, hogy a cserép tetejéig érjen a víz. Fél óra múlva vedd ki. Ilyen meleg időben 2 naponta tedd ezt. Az ablak és a növény közé tegyél egy áttetsző függönyt, hogy kevesebb fény és kevesebb hő érje.
2022. jún. 11. 21:03

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!