Kezdőoldal » Otthon » Kert » Kezdő kiskertész vagyok.Problé...

Kezdő kiskertész vagyok.Problémám,hogy a még lejárat elötti különféle zöldbab magvaim nem kelnek ki. Az iskolai csírázási kisérletek eredménytelenek. Mi az oka? Lehet, hogy hideg helyen tároltam a magokat?Várom megtisztelő válaszokat. Gede1

Figyelt kérdés

2022. jún. 3. 11:45
 1/4 anonim ***** válasza:
lehet lehak, eletkeptelenek. mennyi magot szortal el? ha pl 10bol egy se kelt ki az nem akkora gaz, de ha 100bol 0 akkor legkozelebb mas markat egyel
2022. jún. 3. 13:26
 2/4 anonim ***** válasza:

Én vettem a boltban egy fél kiló étkezési babot, elültettem, és mind kikelt egy hét alatt.

Be kell áztatni egy napra vetés elött.

És jóval olcsóbb mint a vetőmag.

2022. jún. 3. 15:11
 3/4 anonim ***** válasza:

A magokat hideg helyen kell tárolni. Mivel szárazak, nincs bennük víz, ami szétfagyassza a sejteket, ezért a fagy se tud kárt tenni.

Most akkor földbe még nem is kerültek a magok, csak csíráztatási kísérlet volt? Milyen módon? Hány napja? Nem lehet, hogy elrontottad? Földben a legjobb, pl. tejfeles dobozban. A vízben való csíráztatás bizonytalan.

A vetőmagokra írt érvényességi idő nem jelent semmit, mert a magok nem tudnak olvasni.

Azt nézd meg a csomagolásokon, hogy mikor volt minősítve. És ha ez nem az előző év, akkor ne vedd meg, ha máshol frissebbet tudsz venni.

Mivel ezt úgy csinálják, hogy ha van a vetőmagtermelőnek a hűtőházban egy tétel sok éves vetőmagja, akkor csinálnak egy próbacsíráztatást. Ha ez sikerül, a magok 90%-a kicsírázik, akkor a magot bezacskózzák, és ráírják, hogy 3 évig jó. De a valóságban lehet, hogy már a 2. évben se kel ki, ezt nem lehet tudni.

2022. jún. 3. 15:11
 4/4 anonim ***** válasza:

2

Az étkezési babbal vigyázni kell. Lehet, hogy nem nálunk termett, és a mi klímánkon nem tud kötni.

Én már kétszer is jártam úgy, hogy az étkezési bab szépen kikelt, nagy és egészséges bokrok lettek, virágzott folyamatosan, de nem kötött.

2022. jún. 3. 15:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!