Melyek a legjobb alma és körte fajták házikertbe?
Ősszel szeretnék venni néhány körte és alma csemetét, de nem igazán ismerem a fajtákat.
Nyár közepén-végén érő fajták előnyben
Ízlések és pofonok különböznek, tudod.
Szerintem a legjobb almafajta egyértelműen a Jonagold. Mások meg nem annyira szeretik.
De ez elálló téli alma, őszi szedéssel. Nyári almából olyan nagyon jót még soha életemben nem kóstoltam. Még talán a sarjról szaporodó csörgőalma az, ami a legjobb, de a modern fajták igencsak ízetlenek, amiket kóstoltam. Mondjuk, én nem lének termelek almát, hanem étkezésre.
Szeptember vége felé érik a Starking (vagy Starkrimson, mindegy), nagyon zamatos és édes, savmentes, némi muskotályos beütéssel, lének szerintem ez lenne a legjobb.
Körtéből a legjobb nyári a Clapp kedveltje. Édes, zamatos. Hátránya, hogy túlérve szotyósodik, azaz a magház körül barna és folyós lesz. (A külső, még fehér rész íze mondjuk ilyenkor a legjobb.) Teljes érettségben nem tárolható, legfeljebb pár napig.
Ősziben meg a Bosc kobak a legjobb. Ez a kettő porozza egymást.
A Vilmos az nem túl jó szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!