Érdemes (lehetséges egyáltalán) 260m-es magasságban kutat fúratni?
Nyilván minden lehetséges, de mégis milyen mélységben lehet vizet találni dombság, hegység esetében?
Szentendre Tyúkosdűlőben kellene, ha ez szakembernek mond valamit.
Mindenképp le kell menni a Duna szintjére vagy található esetleg pár méteres mélységben is valamilyen rétegvíz? Nem vagyok annyira képben a föld talajrétegeinek szerkezetével, ezért is kérdezek.
mindenhol lehet kútat fúrni, kérdés mennyire mélyre kell fúrni
Egy tipp csak neked...
Kérdezd mega szomszédokat hogy akinek van kútja milyne mélyen vana víz, kb nálad is ott a víz ahola szomszédnál
Nem a hegy magassága dönti el milyen mélyre kell fúrni.
A víz adó réteget kell megtalálni.
#1 Nincs a közvetlen szomszédoknak kútjuk, mindenki hálózati vízről locsol.
#2 Reálisan ez a réteg egy alap 20m-es fúrással megcélozható?
ha találsz egy jó kútfúrót, aki nem ma kezdte a szakmát, annak van egy térképe, és megmondja nálad mennyit kell fúrni.
Viszont ha megnézed az index fórumán a fúert kutak, vagy az ásott, vagy fúrt kút topikot, ott választ kaphatsz.
Nincs jelentősége, milyen magasan lax. Én is hegyen lakom, mégis van egy bővizű, 12 m mély ásott kutam. 80 évvel ezelőtt ásta egy mester.
Jól írják, nem a tengerszint feletti magasság dönt, mert a vízzáró rétegek nem vízszintesen helyezkednek el.
Nógrádban nekem is mutatta az ismerősöm, hogy ott annak a különálló dombnak a tetején egy sima ásott kútban víz van, a domb melletti völgyben meg csak 80 m-es fúrt kútban van víz.
A helyi kútfúrók tudnak tippelni, de biztosra menni még ők se.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!