A munkatársamnál leszüreteltünk valamennyi epret, de a 2/3a túlérett. Szétmálik, puha kívül belül... némelyiknek elég fura az íze. Nem rohadt, de azért van köztük olyan is. Lekvárnak jó lehet még így is ?
Mit lehetne vele csinálni ?
Kaptam egy jó 5 kilót (nagyon sok eper van nála, úgyhogy bőven lesz új adag is) gondoltam csinálnék belőle lekvárt/jam-et.
Ezeket a túlérett epreket bele lehet rakni ? Nem fog tőle gyorsan megromlani ?
Vagy ami jó abból csináljak csak ?
De ezekkel a túlérettekkel mi legyen ?
Köszönöm szépen a válaszokat előre is!
Kicsit sürgős lenne, mert van más sok dolgom még mára, de mindenképpen kellene az eperrel is csinálnom valamit.
szedd ki a túléretteket, mert meg fog romlani a lekvár.
Ha nem jóízű már eleve, akkor sajnos kuka.
Hát, egyelőre külön válogatom a jókat, meg a túléretteket.
Aztán meglátom mi marad.
Illetve ami még jónak tűnik, max becukrozva, tejszínnel talán elmegy :D
A többit meg akkor kidobom :/
Vagy odaadom valakinek aki főz pálinkát ami még nem rohadt :D
Cefrének sem jó.
Meg mit kezdene 1-2 kg eperrel?
Kóstold meg. Ha már nem jó ízű, friss, akkor nem jó lekvárnak. Azt én már megenni sem eszem meg szívesen.
Ha csak kicsit löttyedt, de amúgy nincs "romló" íze, akkor mehet a lekvárba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!