A benzines fűkaszán miért kell ráncigálni a gázt?
Én fogok egy normálisnak tűnő fordulatszámot és nyírok vele. De kb. idegbajt kapok, amikor munkaidőben az ablak alatt elkezdik így ráncigálni, hogy hemmhemmhemm heeeeeeeeeem hem hem hem hem hem hem....
És ezt fél órán keresztül. Vagy ezt így kell?
"Vagy ezt így kell?"
Ez egy urban legend, hogy így hatékonyabb a fűkaszálás, meg jobban kíméli a gépet. Sok embertől hallottam ezt hogy így kell, de soha senki nem tudta értelmes érvekkel alátámasztani, azon túl hogy sógorhaverismerőse így magyarázta neki.
3# köszi, eddig nem gondoltam volna, hogy még magyarázatuk is van rá. Eddig betudtam annak, hogy tökkelütöttek és nem bírják megfogni egy optimális ponton.
4# ezt hogy érted pontosan?
Úgy értem,mikor húzom vissza a kaszát,kb 1/3 csíkot akkor is vágok le a fűből.A lehető leghosszabb damillal kell dolgozni,akkor vág igazán .
A rövid damil csak nyaldossa a füvet.A fűkaszák akkor adják le a teljesítményüket,ha nagy fordulaton dolgoznak.Erre lettek tervezve .
Természetesen a drágábbakban jobb anyag is van .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!