Kezdőoldal » Otthon » Kert » A benzines fűkaszán miért...

A benzines fűkaszán miért kell ráncigálni a gázt?

Figyelt kérdés

Én fogok egy normálisnak tűnő fordulatszámot és nyírok vele. De kb. idegbajt kapok, amikor munkaidőben az ablak alatt elkezdik így ráncigálni, hogy hemmhemmhemm heeeeeeeeeem hem hem hem hem hem hem....

És ezt fél órán keresztül. Vagy ezt így kell?

2022. máj. 19. 18:52
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Mintha recskáznának...:s
2022. máj. 19. 18:53
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Mert azt hiszik ,hogy terep motoroznak.
2022. máj. 19. 18:55
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

"Vagy ezt így kell?"

Ez egy urban legend, hogy így hatékonyabb a fűkaszálás, meg jobban kíméli a gépet. Sok embertől hallottam ezt hogy így kell, de soha senki nem tudta értelmes érvekkel alátámasztani, azon túl hogy sógorhaverismerőse így magyarázta neki.

2022. máj. 19. 19:16
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
A damilos kasza mind két irányban vágja a füvet,nehogy már valaki azt higgye hogy így benzint takarít meg .
2022. máj. 19. 19:34
 5/11 A kérdező kommentje:

3# köszi, eddig nem gondoltam volna, hogy még magyarázatuk is van rá. Eddig betudtam annak, hogy tökkelütöttek és nem bírják megfogni egy optimális ponton.

4# ezt hogy érted pontosan?

2022. máj. 19. 19:40
 6/11 anonim ***** válasza:
74%
Ha szabályos, egyenletes lenne a nyírandó növényzet én is "tempomattal" dolgoznék, de nem az. Emitt alig van, mellette egy derékig érő lósóska 3cm-s szárral, ott jobban felpörgetem, mellette csak egy kis fű ott lejjebb veszem a gázt. Ahogy kívánja, szó sincs benzintakarékosságról.
2022. máj. 19. 19:42
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Úgy értem,mikor húzom vissza a kaszát,kb 1/3 csíkot akkor is vágok le a fűből.A lehető leghosszabb damillal kell dolgozni,akkor vág igazán .

A rövid damil csak nyaldossa a füvet.A fűkaszák akkor adják le a teljesítményüket,ha nagy fordulaton dolgoznak.Erre lettek tervezve .

Természetesen a drágábbakban jobb anyag is van .

2022. máj. 19. 20:01
 8/11 anonim ***** válasza:
6-7 jól írja.
2022. máj. 19. 20:06
 9/11 A kérdező kommentje:
6 nyilván gazfüggően kell adagolni én nem erre gondoltam, hanem amikor szó szerint másodpercenként kb kettöt ráncigálnak a gázon, de úgy, hogy igazából felpörögni sincs ideje, csak hörög, meg valamivel forog alapjárat felett. Néha húznak egy nagyobbat neki, gondolom ott van az amit írsz, hogy nagyobb erő kell.
2022. máj. 19. 20:17
 10/11 anonim ***** válasza:
Szeretnek kaszálni, azért pisztolyoznak. Háromszoros időszükséglet, közben nyugodtan elsörözget... Mondd meg, mi zavarná épp vasárnap?
2022. máj. 19. 21:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!