Mitől lett tetves a bazsalikomom?
Eddig soha nem jártam még így, sem pedig van olyan bazsalikomom, ami évek óta megvan. Még a kertbe történő kiültetés után sem tapasztaltam soha. Azonban a kb. 1,5 hónapja vásárolt bazsalikom levelei ilyenek lettek néhány napja:
Pedig a napokban terveztem kiültetni, eddig bent volt a lakásban.
Szerintetek menthető még? Mit tudok tenni, hogy a jövőben ne járjak így?
Mitől lett tetves a bazsalikom? Úristen.
Hát a tetvek anyukájától, leginkább. Te mire tippeltél volna magadtól?
Ha 1,5 hónapja vetted, akkor szerintem a vásárláskor még nem voltak rajta. 2 hét alatt úgy elszaporodnak, hogy feltűnik az embernek.
A levéltetvek a szabadban repkednek, néha a lakásba is bejutnak, és ha pont megtalálja egy nőstény a te bazsalikomodat, akkor szülőszobát rendez be rajta.
Nagyjából minden növénynek van olyan levéltetűje, ami szereti az adott növényt. Ez nem katasztrófa, hanem a növénytermesztés természetes és mindennapos velejárója, ami ellen semmit nem lehet tenni.
Kb. százféle rovarölőszert lehet kapni szaküzletekben, ami viszi a levéltetveket, szórd le valamelyikkel, és megoldódik a gondod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!