Bazsalikom levelét hogyan tudom teába főzni?





A bazsalikomot szabad levegőn, árnyékos, szellős helyen szárítsd, bár a szárítás során elveszíti az illóolaj tartalma nagy részét.
A bazsalikomot sosem tudjuk olyan jól eltenni, hogy megközelítse a friss nyári önmagát.
Inkább fagyasztva tedd el, a leveleket terítsd ki egy sütőpapírra, és így tedd be a fagyasztóba éjszakára. Másnap a fagyott leveleket tedd visszazárható zacskóba, és így tárold a mélyhűtőben. Amikor teába szeretnéd rakni, tegyél pár levelet a csészébe, ugyanúgy készítsd el, mintha friss levelek lennének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!