Fűnyíróból folyik az olaj, mit lehet tenni?
Vagy repedt a blokk, vagy görbe a főtengely.
Valszeg az utóbbi a baja és a főtengelyszimmeringnél elereszti az olajat.
Úgy tud elgörgülni, hogy fűnyírás közben elakad a kés egy gyökérben, járdaszegélyben, tehát valami hirtelen nagy akadályba.
Ha ezek közül valamelyik a baj, tényleg igazuk van, nem éri meg csinálni semmit neki.
Egyedül akkor éri meg, ha csak a főtengely szimmering a hibás, az nem túl drága, de munkadíjjal együtt az sem olcsó màr
Tökéletesen tisztítsad meg a gép alját. Járasd motort,a meleg olaj könnyeben kiszívárog,látni hol a baj. A megoldásról ezután lehet dönteni.
Ha nem lenne javítható,attól még az alsó rész használható másik motorral.
Nekem is hasonló gondom volt, és elég nagy tortúra volt, mire jó lett.
Vettem németből behozott használt gépet, amit kereskedő árult garanciával. Engedte az olajat. Visszavittem, mondta, hogy megnézeti a szerelőjével. Kb 1 hónapig ott volt a gép, a végén már 2 naponta telefonáltam, mire végre el tudtam hozni, a tömítést kellett cserélni benne. Az olajat nem engedte, viszont nem állt vissza alapjáratra, bőgött a motor teljes fordulaton. Elvittem egy másik szerelőhöz, (inkább fizetek, mint még 1 hónapig várjak rá), kiderült, hogy összerakáskor szétbarmolták a röppsúlyt benne. Mondta a szaki, aki szintén kereskedő is volt, hogy semmi gond, van komplett blokkja hozzá, kicseréli egyben. Kicserélte, hazavittem, jó volt az alapjárat, de megint engedte az olajat, kiderült, hogy az ő általa adott blokk a főtengelynél repedt volt. Visszavittem, megint szétkapták, és még meg volt nekik az enyémnek a blokkja, és abba beletették a röppsúlyt, és így már jó lett. Ennek kb. 5 éve, azóta teszi a dolgát. Ez is briggs&stratton motor.
Szóval szerintem, ha van hová vinni, ahol be tudnak szerezni hozzá akár bontott alkatrészt, akkor megéri foglalkozni vele.
Az enyém akkori bolti ára kb. 100.000 volt, én 45.000-ért vettem, meg ez a tortúra belekerült mindennel együtt (szerelési költség, alkatrész, utána járás) kb. 10.000-be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!