Mit ruházatot vesztek fel permetezéshez?
A füvet gyomirtóztam le.
Szimplán vettem fel hosszú ujjú felsőt, sapkát, szemüveget, gumicsizmát, gumikesztyűt stb.
Maszkot nem tettem.
Kellett volna?
Szinte minden egyes csepp a földre ment és nem fújt a szél.
Ehhez zárt ruházat,védőkesztyű,és maszk a legfontosabb.
A permetezőből kijövő mikroszemcsék a levegőben akkor is szállnak,ha szél csend van . Nem fogsz belehalni.
Kb az egész 10 perc volt.
Ennyibe csak nem kellene, köszi neked is
Ha glifozátot használtál, az nem olyan veszélyes, mint a híre. Ha egy ilyen 2 decis kis flakonnal egy az egyben felhajtanál, nem halnál meg tőle, ha normál méretű felnőtt vagy. (Ahhoz legalább kettővel kellene meginnod.)
Én rendszeresen gyomirtózok a földjeimen, de nem így totálban, hanem csak foltkezeléssel, konkrét növényre. Semmi védőeszközt nem használok, csak zárt ruhát.
Egyrészt a szélirányra figyelek, hogy ne szembe fújjon, másrészt meg 2 m-es szárral csinálom, minél távolabb magamtól. És ugye, nem fentről, hanem 20-30 cm magasból, és kis nyomással, hogy ne porlasszon annyira. Vagyis a nagy része azonnal a célnövényen köt ki, nem sodródik pl. más növényre se, amit nem akarok kiirtani. Így is biztos beszedek belőle egy keveset, de ez a mennyiség garantáltan sokkal kevésbé veszélyes, mint ha egyszer dezodort szórnék magamra (azt meg nem szoktam, szóval így járok jobban).
Maszkból a pormaszk meg az orvosi maszk semmit nem ér, és felesleges is. Szénszűrős vagy hasonló maszk kell. De az se neked. Az a krva nagy beöltözés azoknak kell, akik napi szinten használják, és nagy mennyiséget lélegeznének be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!