Mikortól lehet az őszibarackfát, rézzel permetezni, és hány százalékossal, hogy ne bántsa a termést?
Cuproxattal elvileg lehet elvirágzás után, az nem perzseli le a barackot, mint a rézoxiklorid meg a bordói.
De minek? Mi lenne vele a célod?
A levelek már javában tafrinásak, ha nem permetezted le őket idáig vagy kétszer. A nyári gombabetegségek meg még nem támadnak mostanában.
Szerintem csak nem ismered fel még ilyen állapotnál a tafrinát. Már vagy 3 Folicurnál kellene tartani. Nekem csak 2x sikerült használni az eső meg a munkahelyem miatt (nem itthon vannak a fák), és erősen tafrinásak. De mindegy, ez nem tartozik ide, viszont arra nem válaszoltál, hogy mitől szeretnéd megvédeni a barackfáidat a rézzel? Én nem nagyon látom értelmét.
Topas jelenleg leginkább csak a lisztharmat-érzékeny növényekre kell, mint egyes almák, és piszke.
Chorus meg a meggyre és cseresznyére. Esetleg ha még nem kaptak a szilvák, és még virágzanak, akkor azokra. Ha már elvirágoztak, akkor azokra már a rovarölő kell a szilvadarázs ellen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!