Csak nekem rossz látni, hogy az új házaknál több a térkő, mint a zöld?
Teljesen egyetértek, kiegészítve azzal hogy pl. a nagyszüleimnek már túl nagy meló a fűnyírás szóval párezer forintért megcsinálja nekik egy srác az utcából. Ők kisnyugdíjasként ki tudják fizetni, de "rózsadombon" nem futja rá sokszor.... :D
Szóval még csak nem is lenne kötelező terhelni magukat..
8 vagyok: Látom sokak nem értenek velem egyet, de azt azért hozzá tenném az ilyen gyep öntöző rendszerrel többe kerül mint a térkövezés m2-re vetítve!
Évente trágyázni, rendszeresen szellőztetni, 4-5 naponta levágni, ha valami gaz kezd kinőni belőle akkor egyből kiszedni
Nekem ez tetszik, akinek meg nem, nem kell nézegetnie!
Amúgy nem kell pázsitozni, trágyázni, meg öntözni.
Láttad már lakótelepen a házak között hogy bárki ezt csinálja? Mégis dús fű és virágok vannak mindenhol (kivéve ahol a vonulási útvonal ki van taposva)
Le kell nyírni néha, aztán annyi.
Nem csak az új építésűeknél. Régebbi építésű, kertvárosi övezetben lakunk (picike telkeket osztottak anno, szociális alapon) és itt is egyre több a térkő. Ami nagyon is érthető, milliószor könnyebb karbantartani egy steril térköves valamit, mint egy folyton változó, élő rendszert. Pláne, ha az ember túl elfoglalt (mert van vállalkozás, állandó túlóra, 2,5 gyerek, kiskutya) vagy egyszerűen nem szeret kertészkedni, de szeretne rendezett udvart.
Másrészt, nagyon sokak szemében a klasszikusan, általánosan elfogadott "szép" az a gondosan manikűrözött angol gyep, ami nemcsak rémesen nehezen fenntartható hazai viszonylatok között, hanem a környezetnek sem a legjobb (locsolás, gyomirtózás, semmi biodiverzitás), esetleg tuják, mediterrán bokrok. Szóval valahol itt kellene kezdeni a szemléletformálást.
Ha már a vesszőparipáknál tartunk, van egy csomó kisebb-nagyobb dolog, ami zavar: hogy az elöregedett fákat az utcán nem nagyon pótolták (napközben ropogósra lehet sülni), hogy az új építésű kerítéseken nem hagynak helyet a süniknek áthaladni (pedig vannak), hogy a fényszennyezés (karácsonyi világítás, szolárlámpák) stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!