Mennyire jogos vagy nem, hogy párom nem engedi addig levágatni a füvet míg el nem virágzik a sárga pitypang, nem igénytelen így a kert?
Figyelt kérdés
Szerinte ez divat és szép hogy vadvirágok vannak a kertben2022. ápr. 17. 13:24
1/7 anonim válasza:
Nem kell a fűnyírással sietni.
Én sem szoktam azonnal levágni gondolom nem tökéletes angol gyep ha vadvirágok nőlnek rajta.
A másik dolog hogy ez a méheknek fontos táplálék és alapanyag, kell nekik a virágpor.
Ne kaszáld le előlük.
egyébként is a kaszálókat ahol természetes rétek vannak (nem lucerna) évente egyszer vagy kétszer szokás kaszálni. Így tartható fenn a természetközeli állapot ahol szinte áprilistól novemberig mindig virágzik valami.
2/7 anonim válasza:
Én is ritkán vágom, annyira szép a sokféle vadvirág, ami nő rajta! Szinte sajnálom levágni, persze, néha muszáj.
3/7 anonim válasza:
Gondolom hagyja egy kicsit most megerősödni a gyepet. Egyébként én kigyomírtóznám, mert nekem ahol a szomszédtól átjött a pitypang, ott el is nyomta a füvet. Először nem is foglalkoztam vele, de a vége az lett, hogy teljesen újra kellett vetnem az egész kertet.
4/7 anonim válasza:
jaj isten ments hogy barmi mas legyen a kertben a fuvon kivul!! hat ki akar pillangokat meg meheket a gyepen?? egy par szinfoltot?!
5/7 anonim válasza:
#4 Még ha színfolt lett volna, de fél méteres foltokban ott nem volt a végén fű csak ez a gaz.
6/7 anonim válasza:
:D Ha le is vágod, kb. 1 hét múlva felhajtanak azok, amiket nem ért el a kés és újra virágozni fog!
7/7 anonim válasza:
Egyébként meg isteni teát lehet belőle főzni! [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!