Kezdőoldal » Otthon » Kert » Kemény és repedezett a föld a...

Kemény és repedezett a föld a vetés felett. Mit tudok csinálni még nem késő?

Figyelt kérdés
Sajnos felénk csak pár csepp eső volt és ezért nagyon repedezett a föld a vetés felett. És kemény is, nemhiszem hogy ezen át tudnak törni a csírák (mondjuk a retek az már jön). Mit tudnátok ajánlani amít nem késő? Ma pont két hete vetettem el a dolgokat (borsó, retek, répa, pasternák, saláta, spenót) és eddig csak a retek jön ki. Félek hogy a kemény föld miatt nem tud a többi.

#vetés #Kemény föld #Repedezett föld
2022. ápr. 11. 15:49
 1/7 anonim ***** válasza:
Akkor várjál még türelemmel.A talaj hőmérséklete sem olyan,hogy elő segíttette volna a csírázást.
2022. ápr. 11. 17:09
 2/7 anonim ***** válasza:

Puha földbe vetted a magokat gondolom aztán öntözted majd megkeményedett es repedezett lett.

A repedéseken szoktak kikelnek a növények szóval az nem annyira nagy gond.

Lehet nem ártana egy öntözés, a száraz földben nehezen csírázik a mag.

Nálam is csak a sok eső után kezdtek kelni a dolgok en is ket hete vettem a sárgarépát petrezselymet de ezeknek több idő kell még nálam sem keltek ki.

2022. ápr. 11. 18:05
 3/7 anonim ***** válasza:

Ja, nekem is pont ez jutott eszembe, hogy meg lett öntözve vetés után, és ettől lett kemény és repedezett a föld. Ha ilyet csinálsz, akkor azt már folyamatosan öntözni kell. Az öntözés annál jobb, minél lassabban történik, és nem áll meg a felszínen egy másodpercre se, hanem ahogy érkezik, úgy tudja elnyelni a föld.

A borsó és spenót kijön akármilyen kemény földből, a többi bizonytalan.

Ha alul eleve száraz helyre kerültek a magok, akkor felül hiába kapott a felszín egy kis vizet, az nem szivárgott le a magokig, hanem elpárolgott azóta. Nálam 2 hete eleve porba kerültek a magok. Én is öntöztem, csak nem a felszínt. A borsó, saláta, retek kikeltek.

2022. ápr. 11. 19:32
 4/7 A kérdező kommentje:
Igen, meglocsoltam vetés után. Nem kellett volna? Annyira nem volt száraz a talaj mikor beletettem, de gondoltam nem árt a víz. Akkor most minden nap locsoljam meg valamennyire?
2022. ápr. 11. 19:54
 5/7 anonim ***** válasza:
Még azelőtt kell meglocsolni, mielőtt betemeted a magokat!
2022. ápr. 11. 21:20
 6/7 A kérdező kommentje:
Azt mondták nekem hogy előtte és utána is. Én így csináltam.
2022. ápr. 11. 21:23
 7/7 anonim ***** válasza:

Megöntözheted heti 2x 3x

Azért minden nap nem kell.

2022. ápr. 11. 22:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!