Kezdőoldal » Otthon » Kert » Hogyan gondozzam az angol rózsát?

Hogyan gondozzam az angol rózsát?

Figyelt kérdés
Ajándékba kaptam egy kb.25 cm-es cserepes növényt, egyelőre csak levelek vannak rajta. A net-en különböző tanácsokat olvastam, nem tudok dönteni.Főleg az érdekel, hogy kiültessem-e a szabadföldbe, és egyáltalán télálló-e.

2022. ápr. 8. 09:30
 1/1 anonim ***** válasza:

Szerintem alapvetően fagytűrőek, de lehetnek egyes fajták, amik nem annyira.

Ültesd ki, az alját kupacold fel földdel a nagyobb fagyok előtt, és a föld alatti része garantáltan nem fog elfagyni. Ha a föld feletti része se fagy el néhány évig, onnantól a kupacolás is elhagyható.

A fagytűrés javítható, ha nem tápozod túl, és szeptember közepétől nem öntözöd. Valamint, ne metszd meg ősszel, legfeljebb a hosszabb részeket rövidebbre, mert a nedvkeringés megzavarása lecsökkenti a fagytűrést. Csak akkor metszd, amikor tavasszal már centisek a nagyobb rügyek, akkor már látni, elfagyott-e valami.

2022. ápr. 8. 17:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!