Mi a bajuk az uborkapalántáknak?
Figyelt kérdés
Még egy hónappal ezelőt ültettem uborkákat cserépbe és az a szobámba volt most meg átültettem mindegyiket külön cserépbe és egy pár óra múlva így lekonyultak és sokkal gyenkébbek lettek a száraik.Átültetés előtt még szép egyenesen erősen álltak most meg mindegyik le van feküdve.Mitől van?Rendbe lehet még hozzni?2022. ápr. 7. 19:29
1/4 anonim válasza:
Magukhoz fognak térni. Ez természetes jelenség átültetésnél.
Átültetés után egyszer alaposan locsold be őket (ha nem tetted)
2-3 nap és rendbe jönnek.
2/4 anonim válasza:
Átültetésnél megsérülnek a gyökerek, többnyire a gyökérszőrök, amik felveszik a vizet. Majd regenerálódnak.
3/4 anonim válasza:
Az uborkát és a tökféléket nem szokták tűzdelni, mert nehezen viselik a szabadgyökeres átültetést. Legközelebb egyből a cserépbe vess 1-2 szem magot és földlabdával együtt, már csak a helyére ültesd ki őket, ha eljön az ideje.
Ilyenkor segíthet a foszfor tartalmú lombtrágyával való beöntözés, mert az segíti a gyökérképződést.
Egyébként egy kicsit talán korán kezdted a vetését.
4/4 A kérdező kommentje:
Ok minden választ köszönök ma reggel vettem észre hogy kezdenek magukhoz térni.
2022. ápr. 8. 08:14
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!