Kezdőoldal » Otthon » Kert » "Véletlenül" kiültettem a...

"Véletlenül" kiültettem a zellert. Lehet hogy korai volt?

Figyelt kérdés

Kiültettem a brokkolit, kelbimbót, káposztát, stb.-t és a nagy lendületben a zellert is.. Csak utána kezdtem gondolkodni hogy talán annak még korán volt..

Legfeljebb milyen hideg hatás érheti, amitől még nem magzik fel? 2 hónapos palánták.

Hétfő reggelre hozzánk +1fokot mutatnak, utána viszont már melegedést.

2022. ápr. 7. 19:25
 1/2 anonim ***** válasza:

7-10 fokokat írnak a neten, de ez szerintem csak felnőtt növényekre és huzamosabb hideghatásra vonatkozik.

Ilyen kis palántáknál, pár órás lehűlésnél szerintem az 1-2 fok lehet a határ.

De a többi palánta esetén is elsietted, nagy szerencse kell hozzá, hogy ne fagyjanak meg, és ne is kezdjenek magszárat fejleszteni.

Az előrejelzések nem érnek semmit, én is nézem naponta, de minek...

2022. ápr. 8. 06:31
 2/2 anonim ***** válasza:

Amit itt felsorolsz azok közül kb a zeller bírja a legjobban a hideget.

Kifejlett állapotban az általad irt növények tökéletesen viselik a nagyobb fagyokat is pl ősszel.

Viszont április elején járunk nincs még kellőképpen meleg hidegek az éjszakák ezek pedig kifejezetten melegigényes növények.

Könnyen elviheti őket a fagy. És nem a jövő heti hanem ami jöhet még egész áprilisban május elején de akár május közepén is!

Egyébként ha +1 fokot jeleznek abból simán lehet -3 is.

Majus eleje az ideális kiültetési idő.

Viszont én a brokkolit karfiolt simán magról vetem szabadföldbe valamikor május végén így őszre amikor jön a hűvösebb idő gyöngyrű nagy fejeket hoznak novemberig elvannak a keretben.

A tavasszal palantazott viszont nagy meleg es aszály esetén nehezen fejlődik kis fejeket hoz es hamar kivirágzik.

2022. ápr. 8. 19:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!