Vettem el magokat(dalia, budoske, paradicsom stb) vetotalcaba már 1 hete. A dalia és a budoske elég jól megnőtt de nem tudom hogy mikor kellene őket atultetni külön poharakba. Szerintetek mikor ultessem át? Már vannak kB 2-3cm magasak
Figyelt kérdés
2022. ápr. 5. 09:34
1/3 A kérdező kommentje:
Valaki tudna segíteni hogy mikor kell atultetni a palantakat?
2022. ápr. 6. 08:19
2/3 anonim válasza:
Szabadon választott, pl. amikor a sziklevelek után elkezd jönni a megmaradó levél.
De azt soha nem értettem, hogy ha valakinek bőven vannak magjai valamiből, meg lehetősége is van poharazgatni, akkor miért nem egyből teszi pohárba? Az átültetés erősen visszavet minden növényt, meg egy rahedli felesleges munka.
Ha egyből a poharakba teszed a magokat, az megvan pillanatok alatt, a növénynek is jobb, ha meg több kel egy pohárban, mint szükséges, a felesleget kidobod.
Mondjuk, ha nincs megfelelő helyed nevelgetni, csak fűtött szoba (ezt nem írtad), akkor ne is kínlódj vele, dobd ki már most, úgyis tönkre fognak menni az alkalmatlan hely miatt.
3/3 A kérdező kommentje:
Azért nem tettem egyből pohárba mert 50 féle magot vettem el. Tehát 50 vetotalcanyi van. Mindenikben legalább 100 mag bújt ki. Könnyebb nekem úgy hogy ahogy odaernek az atulteteshez külön tudom megcsinalni mindeniket mert más más az idointervallum.
2022. ápr. 8. 18:07
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!