Visszametsszem, vagy hagyjam? Ősszel ültettem a szőlőt. Fel is kupacoltam, ahogy mondták. Az első tavasszal visszametszettem két rügyre (nem azok a rügyek indultak be, amik a kupac alatt voltak, hanem amik kilógtak). A növő hajtások a következő...
1-es: locsoltam, hetente 2-3-szor.
Az egyéves vessző rügyéig vágjam vissza, vagy az eredeti oltványig?
2-es:
Ez sem hajt, ez még a tavalyi hajtás.
Az elmúlt napokban esett 30 mmm.
Olyan nincs, hogy télen leszárad egy hajtás az öntözés hiánya miatt. Nem voltak beérve, valószínűleg a túlöntözés miatt, és elfagytak, az a helyzet.
Ha rövidek és vékonyak a vesszők, akkor vissza az első évhez: a legjobb állásút vágd vissza 2 rügyre, a többit meg tőben. (Már korábban kellett volna, most már úgy fog folyni, mint a vízcsap.) Ha nem elég erős a tőke, akkor úgyse fogja tudni kinevelni, ha hoz is fürtöt. Előbb meg kell erősíteni a növény. És nem kell ész nélkül öntözni a felszínt, a gyökerek lent vannak. Majd nyáron, ha már legalább egy hónapja nem esett, bőségesen, két hétnél nem gyakrabban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!