Balkonládába dughagymát?
10: nem azt írtam, hogy most, hanem általánosságban. Pár hétig szokta árulni. Ő mondta, hogy hajtatott...
A sarjadék az tök más, az nekem is van a kertben.
Á, akkor itt a fogalomzavar. A hajtatott csak annyit jelent, hogy nem szabadföldi a növény. De nem határozza meg, hogy fél centis hagymából indul-e a zöldhagyma, vagy félkilósból. A fóliás zöldhagymát, tudomásom szerint, ilyen 2-3 cm-es, a dughagymától nem sokkal nagyobb hagymából termelik. Nagyobb hagymából gyorsabb lenne, de gazdaságtalanabb, a kiindulási anyag ára miatt.
"Azt a zöldségtermesztést, amelyet a teljes tenyészidőszakban zárt térben, többé-kevésbé
szabályozott klímafeltételek között folytatunk, hajtatott zöldségtermesztésnek nevezzük."
12: szerintem felvásárolják a rothadásnak indult, hibás vöröshagymát, és abból hajtatják ezt a fajta "zöldhagymát".
Tehát megéri nekik, mert egyébként a komposztra v. szemétégetőbe menne a rohadt hagyma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!