Édes, nagyszemű, ropogós cseresznye fajtát tudtok, amit kapni is lehet facsemetét?
1-es vagyok.
Nagy szemű, édes, húsos, ropogós.
Igen, ez a legjobb szerintem is.
Csak ne itt vedd meg, hanem egy közeli faiskolában! Ez az oldal brutálisan drága.
Az árat illetően lehet, hogy igazad van, nem tudom.
Azt viszont tudom, hogy 4 fát vettem, ebből 1-et a Megyerinél. A másnál megvett fa már sehol nincs, a Megyerié meg gyönyörű.
Persze lehet véletlen is.
Az Obiban valami 1000 Ft körül szokták árulni, ismerős vett ott vagy 40 fát (vegyes fajtákat, ilyet is), és szépen megmaradtak neki.
Most már nagyon a szezon végén vagy, nem biztos, hogy lehet válogatni az olcsó kertészetekben.
A fajtát illetőleg: nagyon régi fajta a Germersdorfi, de jobbat még nem találtak ki. Ami nagyobb szemű vagy bőtermőbb, az nem túl jó ízű.
Azt tudd, hogy mint a cseresznyék többsége, ez sem önporzós. Ha ez probléma, akkor erre is figyelni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!