Életem első Orchideáját próbálom életben tartani. Hogy csináljam?
6virág volt rajta mikor a kaptam és 2 ki nem nyílt bimbó.
Az a 2 már kinyílt így van rajta 8.
Egy ágon fut mind.
Amiben van, ilyen kaspó féleség (műanyag átlátszó) látom hogy jönnek ki a földjéböl ilyen, hát nem is tudom minek nevezzem.. "kinövések" azok kb 5centisek és ilyen szottyatt és szárazak.
Akkor haldoklik?
Meleg vizzel le zuhanyoztatom heti1x
És csukott napos ablak előtt tartom .
Mit csináljak hogy életben tartsam?
Nőnapon kaptam, ha nagyon nem jól gondoznám akkor már rég tönkre ment volna?
Semmit ne csinálj vele...
Nálam ablakba van talán 2 hetente kap kis vizet. Ha virágzik akkor pláne nem kell vizezni. Úgy általába nálam az ültető közege is száraz.
Virágzik rendszeresen.
A földből kijövő valami légző vagy kapaszkodó gyökér van, lesz is és meg is nő hosszúra.
De legjobb ha rákeresen simán orchidea tartására.
A szottyos hurkák a léggyökerek, azt ne ásd el! Ha kiveszed a kaspóból az átlátszó részt és nem zöld, hanem szürkések a gyökér hurkák, akkor kell neki vizet adni. Kb. hetente v. 2 hetente. Hogy hogyan locsold, arról szakmai viták vannak.. :D
Én zuhany, majd beáztatom, ha megszívta magát, akkor mehet vissza a helyére. Neki való tápoldatot imádja!
Én csak akkor locsolom, amikor az átlátszó "cserépben" látom, hogy fehérek a gyökerek. Akkor kap vizet, a táljából a kifolyó vizet leöntöm és a gyökerei hamarosan bezöldülnek, ilyenkor van elegendő vize.
Meleg vízzel ne zuhanyozd, legfeljebb max 15-18-20 fokossal, nagyjából állott víz hőmérsékletűvel. Amellett a zuhanyozás után fejre kell fordítani,(ügyesen, mert potyog ki az ültető közeg) mert a levéltövekben megálló víz rothasztja a levelek tövét. Ezért sem tanácsos zuhanyozni, inkább csak flakonból permetezni.
Ha elnyílt és száradnak el az ágak, akkor ne vágd ki tőből, csak az elhalt részt vágd le, mert nekem is ezeken a csonkokon növesztett új ágat. Kettő meg a tőből nőtt ki, így most 4 ágú, tele virággal.
Majd ha kinövi a cserepét, akkor ugyancsak átlátszó orchidea cserepet vegyél, orchidea "földdel"
Már 1 virág lehullott róla, és még 2 virág ilyen "szottyadt" lett
S.o.s segitsetek életben tartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!