Kezdőoldal » Otthon » Kert » Hónaposretket, salátát már...

Hónaposretket, salátát már elraktátok a kertben? Vagy ráér még?

Figyelt kérdés
Miket ténykedtek már a kertben?

#kert #konyhakert #Néha Örömtelimunka
2022. márc. 21. 05:25
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

A salátavetés szezonjának már a vége felé járunk. Már most is leginkább csak beöntözéssel érdemes, hogy minél gyorsabban keljen. A későbbi az nem fog fejesedni, hanem egyből magszárba megy. (Kivéve, ha nagyon esős lesz a május.)

A felszín száraz, de pár cm mélyen azért jó nedves a föld. Szombaton rotáztam meg a maradék 600 m2-en a szántást, cseppet se volt száraz. A hagymák már kezdenek előjönni. Olyan általános öntözést nem tervezek még áprilisra.

A Zsuzsi borsó az szép nagy szemű, de nekem még soha az életben nem jött be, annyira késői, és nincs módom korlátlanul öntözni. A Kelvedonnál nincs jobb, az bőtermő, korai, igénytelen, jó ízű. Nagyon korainak meg a Rajnai törpét szoktam, eladásra, az jól bírja a hidegeket.

A retket tavaly elvitte egy -3 fok, csak a későn kelők maradtak meg. Úgyhogy én most akarom majd holnap. (Tavaly is ilyenkor ültettem, csak nem volt vele szerencsém.)

A talaj itt már február eleje óta nem fagyott. (É-Alföld.) Néha van ugyan éjszakai fagy, de csak mikor a nappal meleg és napos, úgyhogy a meleg talajnak legfeljebb a felső 1 centije fagyott át, reggel meg az is kiolvadt.

Holnap a krumpliültetés lesz a főműsorszám, mellé még vagy 90 méter hagyma későbbi zöldhagymának, retek, zöldség, répa.

2022. márc. 21. 15:58
 12/13 anonim válasza:
Én ma.
2022. márc. 24. 19:41
 13/13 anonim ***** válasza:

Február végén elvetettem a borsót és eldugtam a hagymát mikor olyan kellemes idő volt.(Hajdú-Bihar)

A héten vetettem a répát, zöldséget, salátát, sóskát.

A borsó az a kevés mínusz fokot bírja!

Jó veteményezést mindenkinek.

2022. márc. 25. 22:24
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!