Smaragdtuja vélemények, tippek?
"a tuják talán kevésbé igényesek is"
Ez így van, de a hazai viszonylatban teljesen alkalmatlan termesztésre a tuja. Mocsaras területen őshonos, de minimum párás talaj kell neki.
Én nem ajánlom.Nagyon kényes, sok a kártevője, hajlamos a betegségekre.És akkor csúnya lesz, itt-ott elszárad.Meg alapból is sok levelet elhullat,ami szemét.
Ha sövény, akkor én a babérmeggyet ajánlom.
nem ősszel javasolták, hogy csak akkor vegyek, ha megfelelő a talaj. Érdemes bevizsgáltatni a talajt néhány ezer forint. És olcsóbb mint végig nézni ahogy kipusztul az én esetemben a 40db 80-100 cm tuja.
A másik amit mondtak, hogy terjed valami betegsége, és nézzem körbe a szomszédoknál milyen állapotban vannak. Mert hiába csinálsz vele bármit ha a közelben van beteg egyed akkor meg fog fertőződni.
Sajnos nekem a 2. szomszédig már eljutott a betegség. 100 db átlag 1,5 méteresből tavaly 20 at ki kellett vágni, a maradékot havonta permetezik, rendszeresen öntözik, de idén várhatóan a felét ki kell kivágni.
Rengeteg pénzt költöttek el rájuk és nem látják a reményt hogy meg fognak maradni.
Az enyémek lassan 20 évesek soha nem kezeltem és nem voltak betegek.
Viszont nagyon szemetesek,sok a lehulló száraz levél ősszel aztán viszi a szél mindenfelé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!