Művelés alól kivett zártkerti ingatlant (földterületet) lehet ügyvéd nélkül kivenni bérbe?
Bérlésnél egymásközi meg egyezés is elegendő.
Eladásnál ügyvéd kell.
Jól írják, a földhivatalban nem írják át a nevedre, ha nincs ügyvéd által ellenjegyezve. Oda mindenképpen kötelező az ügyvéd.
Bérbe vételnél akár még papír se kell, ha szóban megegyeztek, az is érvényes. A papír csak erősen ajánlatos, mert akkor nem lehet utólag mindenfélét állítani, hogy nem is ebben egyeztetek meg, hanem abban.
Én őstermelő vagyok, és sehol nem kellett igazolni, hogy egy adott terület az én saját tulajdonom, vagy bérelt terület. Csak nyilatkozni kell, hogy ott termelsz. A telek helyrajzi számát kell tudni. (Lehet, hogy belterületen a cím is elég.)
Az egyik (örökölt) telkünk tulajdonjoga csak pár éve lett tisztázva, korábban a nagyobb fele több rokon nevén volt, bár a gyakorlatban csak mi használtuk már több évtizede. Akkor is simán beírtuk, hogy ott termelünk, pedig a nyilvántartásban szereplő tulajdonosok (ha éltek egyáltalán) meg se találták volna ezt a telket, nem hogy szerződést nem kötöttek velünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!