Kezdőoldal » Otthon » Kert » Milyen ágdarálót vegyek?

Milyen ágdarálót vegyek?

Figyelt kérdés

Szeretnék egy "nagyobb" teljesítményű benzines ágdarálót.

Milyen márkát javasoltok?

Esetleg konkrét típus akinek bevált?

Vételár 200e Ft körül. (250)

2022. márc. 5. 12:50
 1/7 anonim ***** válasza:

Mire szeretnéd használni? 2 gyümölcsfa, meg 5 tőke szőlő?

Csak azért, mert ha rendesebb kerted van, akkor ennyiért csak használtat kapsz olyat, ami tényleg használható, nem szálanként kell beledugdosni a cuccot. Egy rendes benzines gép, aminek már 60-80 gyümölcsfa esetén se kínszenvedés a használata, az félmilliónál kezdődik. Tavaly rengeteg időt töltöttem ezzel, hogy körülnéztem a témában.

2022. márc. 5. 16:12
 2/7 A kérdező kommentje:

Nem, kb lenne 6-8 köbméter gally, meg egy fát 2-3 kisebb fát kéne kivágnom, és némi bambusznádat.

Esetleg Hecht 6208 ? Nem ipari felhasználásra lenne.

Én még csak most kezdtem körbenézni.

2022. márc. 5. 16:15
 3/7 anonim ***** válasza:

6-8 köbméter azért nem kevés.

A Youtube-on jópár videó van erről a gépről, de kivétel nélkül mindegyikkel hosszú, egyenes gallyakat darálnak, ilyen sarj jellegű dolgokat. Ezekhez jó. Nem gondolom, hogy nagyon hosszú életű lenne, de ilyen alkalmi használatra megteszi.

Viszont gyümölcsfák metszésénél nem ilyen egyenes gallyak vannak, hanem össze-vissza elágazó, görbe, metszőollóval egyenként egyenesre vágva kis méretű gallyak. Ezeket csak egyenként tudod beledugdosni, és külön mindegyiket egy hosszabb ággal bele is kell nyomni. Szóval, megoldható vele, de sok benzint vegyél, mert ez több napos munka lesz.

2022. márc. 5. 17:01
 4/7 A kérdező kommentje:

Ez a nagypapa telke volt, elég sok gally van és kisebb-nagyobb dzsungel. Ha darálóst hívok az is több nap lenne, és kb 10x annyi pénz. Időm lenne rá, azzal nincs gond.

Nem lesz túl sok fa rajta, inkább majd kukorica meg ilyenek.

Csak előbb rendbe kéne tenni, eltüntetni a sok gallyat.

2022. márc. 5. 17:04
 5/7 anonim ***** válasza:

Hát, ha gyakorlatilag csak egy alkalommal van ilyen sok, én nem költenék rá negyedmilliónál többet.

Nincs zöldhulladék-leadási lehetőség nálatok? Ahová néhányszorra, utánfutóval el lehet vinni?

Vagy: probléma az adott településen, ha a kert végében elégeted, a lakóházaktól távol? Környezetvédelmi szempontból is jobb égetni, meg a szomszédok se örülnek jobban több napi zúgatásnak és folyamatos benzinfüstnek.

2022. márc. 5. 17:12
 6/7 A kérdező kommentje:

Égetni is több napos munka lenne és az talán jobban zavarná a szomszédokat. De mindig lesz zöldhulladék. Elvinni csak 4 zsákot szoktak.

Mit gondolsz ezzel a géppel rendbe tudnám rakni a kertet? Ennyit nekem megérne mert a konténer is sokkal több lenne meg ha hívok darálóst is.

2022. márc. 5. 17:44
 7/7 anonim ***** válasza:

A lágyszárúakat felesleges elvitetni, meg ledarálni is. Én egy kínai motoros kaszával ledarálom a szálas növényeket (pl. krumpliszár, zöldbab szára, szántás előtt az elfagyott virágok szára, stb.), aztán rotával beforgatom, és tavaszra komposztálódnak. Külön is lehet komposztálni, a kert sarkában, csak az plusz munka, és lassabb a folyamat. Elvinni csak gallyat és napraforgószárat szoktak tőlem, minden egyebet felhasználok. Az egyik településen, ahol kertem van, ott utánfutóval el lehet vinni egy tonna zöldhulladékot évente a hulladékudvarba, fakivágáskor oda vittem, amit nem akartam égetni. Viszont ott a kötegelés volt annyi idő, mint az égetés lett volna...

Engem egy délelőttös, vagy akár egy napos égetés (főleg, ha másfelé fúj a szél) kevésbé zavarna, mint több napos hangos zúgatás, ami még zárt ablakok esetén is idegesítő.

De ha gondolod, vedd meg a darálót.

2022. márc. 6. 05:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!