Van itt aki lakásban termeszt paradicsomot?
Figyelt kérdés
Hamarosan aktuális lesz a magok elvetése.
Mik az eddigi tapasztalatok paradicsomtermesztésről lakásban cserépben?
2022. febr. 17. 19:04
1/12 anonim válasza:
Lakásban nem tudsz paradicsomot termeszteni, legfeljebb erkélyen vagy teraszon. Benn egyszerüen annyi fényt nem tudsz biztosítani, mire szüksége lenne, az nem elég, ha szerinted világos van, a pradiocsmnak erös napfény kell több órán keresztül.
2/12 anonim válasza:
Én próbálkoztam vele, először a lakásban voltak, majd később kitettük az erkélyre. Először szépen és gyorsan kibújtak a kis növénykék, de aztán nem fejlődtek jól, csak felnyurgultak és semmi sem termett rajtuk. Többször nem ölök ebbe energiát.
3/12 anonim válasza:
és a beporzó rovarok se jutnak be a lakásba (kivéve a poloskák :-D), tehát meg sem termékenyülnek a virágok, ha egyáltalán ilyen nap- és fényszegény környezetben virágzásnak indul egyáltalán...
4/12 anonim válasza:
Azért a paradicsomot nem a lakásban termesztem (bár már próbáltam), de a palántákat ott nevelem jelenleg. Mivel a lakásban meleg van sok fény kell nekik, különben nagyon megnyúlnak és gyengék lesznek. Én ezt LED növénylámpákkal oldom meg. Ez elég jól működik, de azért később majd kihelyezem őket egy fűtetlen helységbe és egy speciális hővédős, belül fényvisszaverős sátorban fogom őket továbbnevelni.
5/12 anonim válasza:
Már csak azért sem szokás lakásban növényt termeszteni, mert erősen illatoznak. Voltál már fóliasátorban? Én biztosan nem akarnék olyan illatot a lakásomban, még ha valamennyire kellemes is.
6/12 anonim válasza:
Én is palántáztam panelban paradicsomot, nappal az ablakban voltak, estéte a fürdőbe és ment a direkt erre a célra vett led lámpa, aztán később ültettem ki
7/12 anonim válasza:
3-as: a paradicson szélbeporzású, rovarokra nincs szüksége, de szélre, levegömozgásra igen.
8/12 anonim válasza:
Ahogy a hetes írja, én egy kis számítógép ventilátorral oldottam meg a beporzást és működött.
9/12 A kérdező kommentje:
Az a terv egyébként, hogy az ablak mellett lesz. A napfény kb. délután 1-től érni estig.
2022. febr. 17. 21:21
10/12 anonim válasza:
Ablakon keresztül nem kap megfelelö fényt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!